Romania: Anunturile Oficiale de ULTIMA ORA privind Aderarea la Schengen in Luna Decembrie 2023

Romania Anunturile Oficiale ULTIMA ORA Aderarea Schengen Luna Decembrie

Romania are in sfarsit parte de anunturi cu vesti bune privind aderarea la Schengen in decembrie 2023, iar asta pentru ca in mod oficial, in urma celui mai recent Consiliu JAI de la Luxembourg, ministrul de interne, Catalin Predoiu, ne spune ca exista progrese in ceea ce priveste permiterea intrarii tarii naostre in acest sistem.

Romania nu a mai avut parte de mustrari din partea Astriei in cadrul celui mai recent consiliu JAI, cand vine vorba despre problemele migratiei, ceea ce este o veste excelenta, iar ministrul roman spune ca tara noastra este pe o “progresie institutionala” normala, deci exista sanse ca aderarea la Schengen sa poata avea loc in decembrie 2023.

Romania nu vedere o problema majora in instituirea de noi controale la granitele interne ale statelor din sistemul Schengen, chiar daca acest lucru elimina practic ideea din spatele intregului sistem, dar cu toate acestea, pentru a se permite aderarea este nevoie de sustinerea celorlalte state din sistem, pentru a pune presiune suplimentara pe Austria si Karl Nehammer.

“Controalele la frontierele interne din cadrul spațiului Schengen: acestea nu reprezintă o suspendare a Tratatului. Progresele României în combaterea migrației ilegale: aprecieri din partea Comisiei Europene, în cadrul Consiliului JAI, față de desfășurarea proiectelor pilot cu Serbia, Ungaria, planul bilateral cu Austria, cu Republica Moldova, Ucraina sau Bulgaria.

În cadrul JAI, nici Austria nu a mai ridicat problema României sub aspectul performanțelor în combaterea migrației ilegale. Cu privire la aderarea României la spațiul Schengen: suntem pe o progresie instituțională, diplomatică, normală. Acest punct va fi pe ordinea de zi în momentul în care este securizat votul tuturor statelor membre, o decizie putând fi luată în luna decembrie.”