Formula 1: Cererile URGENTE de la Max Verstappen și Lewis Hamilton pentru FIA

Formula 1 ne-a aratat weekend-ul trecut cat de controversate pot fi cursele, iar in urma celei din SUA, Max Verstappen și Lewis Hamilton au o serie de cereri urgente pentru FIA.

Formula 1 Cererile URGENTE Max Verstappen Lewis Hamilton FIA

Max Verstappen și Lewis Hamilton, doi dintre cei mai proeminenți piloți de Formula 1, au cerut recent o lucrare urgentă de resuprafațare a Circuitului din Americi (Circuit of the Americas), înainte de revenirea F1 în sezonul următor.

Solicitarea vine în urma unui weekend plin de provocări la Grand Prix-ul Statelor Unite, unde piloții au fost expuși unor denivelări excesive pe pistă. Verstappen a trecut primul linia de sosire, urmat îndeaproape de Hamilton, însă pilotul Mercedes a fost descalificat post-cursă.

Denivelările sunt o problemă frecventă pe circuitul din Austin, din cauza tasării substratului, provocată de solul instabil pe care a fost construit circuitul. Lucrările de resuprafațare și nivelarea pistei sunt operațiuni des întâmpinate pentru a asigura desfășurarea curselor atât pentru F1, cât și pentru MotoGP. Cu toate acestea, după ce și-a asigurat cea de-a 50-a victorie în F1, Verstappen a declarat pentru media, inclusiv pentru RacingNews365.com: „Trebuie refăcut, pentru că în acest moment, pare mai potrivit pentru o mașină de raliu.

„Săriturile și denivelările sunt exagerate. Într-o mașină de F1, probabil că nu se vede atât de mult, pentru că suntem lipiți de sol datorită forței aerodinamice, dar denivelările și săriturile din unele locuri… sunt mult prea exagerate. Nu cred că este la nivel de F1. Îmi place pista, traseul este incredibil, dar cu siguranță avem nevoie de un nou asfalt și trebuie să fie mult mai neted în anii următori.

Deja cerem acest lucru de câțiva ani și nu s-a făcut prea multe.” „Sunt de acord cu Max”, a adăugat Hamilton, a cărui descalificare a fost rezultatul uzurii excesive a planșei din cauza săriturilor. „Îmi plac unele dintre denivelări, pentru că adaugă caracter circuitului, dar sunt mult prea multe.

„Noi, ca piloți și Asociația Piloților de Grand Prix (GPDA), suntem deschiși să discutăm cu ei și poate să îi ajutăm să nu refacă totul, astfel încât să coste o avere. „De la ultimul viraj până la linia de start, de exemplu, este neted, restul este denivelat.

„Celelalte zone le-am putea repara și îmbunătăți.” Astfel, Verstappen și Hamilton fac front comun în fața problemelor de infrastructură ale circuitului din Austin, subliniind nevoia imperativă de acțiune pentru a asigura siguranța și performanța în competițiile viitoare de F1.