Ministrul Educatiei: Importante Actiuni de ULTIMA ORA, Masuri Luate pentru Profesorii din Scoli

Ministrul Educatiei a decis sa-i informeze in mod oficial pe milioanele de romani din tara despre masurile importante luate pentru scolile din Romania, iata ce a hotarat.

Ministrul Educatiei Importante Actiuni ULTIMA ORA Masuri Luate Profesorii Scoli

Ministrul Educatiei a decis sa le confirme in mod oficial profesorilor din Romania masurile pe care a decis sa le ia la inceput de saptamana, iar asta pentru ca in urma unei intalniri care a avut loc la Palatul Victoria, Ligia Deca impreuna cu reprezentantii Guvernului Romaniei, au discutat despre situatia salariilor.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce s-a hotarat pentru ca profesorii din Romania sa primeasca drepturile salariale cuvenite, iar separat de asta vorbeste inclusiv despre intalnirea pe care a avut-o cu ambasadorul Nigeriei in Romania, discutia fiind una foarte constructiva, asa cum puteti vedea si mai jos.

“Mi-am început ziua cu vizita E.S. Doamna Safiya Ahmad Nuhu, Ambasador al Republicii Federale Nigeria în România. Am avut o discuție constructivă care a evidențiat stadiul actual al cooperării bilaterale în domeniul educației, precum și noi direcții de acțiune comună, care să consolideze relațiile dintre comunitățile academice și științifice ale celor două țări. Chiar în această perioadă o echipă de cercetători nigerieni efectuează o vizită de lucru la o universitate din România.

Mă bucură faptul că parteneriatele dintre universitățile noastre implică acțiuni concrete. Voi susține, în continuare, toate schimburile de experiență, pentru că fiecare dintre ele este o oportunitate de dezvoltare pentru tineri. Începem săptămâna cu vești bune! Astăzi, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria cu reprezentanții federațiilor sindicale.

Au fost agreate soluțiile identificate la Ministerul Educației pentru îndreptarea inechităților salariale în cazul funcțiilor de director și al funcțiilor de conducere pentru personalul didactic auxiliar. Așa cum am promis în întâlnirea de săptămâna trecută de la Palatul Victoria, am reluat discuțiile cu reprezentanții federațiilor sindicale pentru a identifica #împreună mijloacele concrete.

In vederea rezolvării cât mai rapide a acestor inechități. Conform angajamentului Guvernului, propunerile de modificare legislativă agreate astăzi urmează să fie puse în aplicare în cel mai scurt timp. De asemenea, reprezentanții cadrelor didactice au primit astăzi asigurări că sunt stabilite măsuri clare pentru asigurarea plății salariilor cadrelor didactice.

Si ale personalului didactic auxiliar, precum și pentru plata burselor pentru elevi și decontarea navetei. Voi face, în continuare, tot ceea ce ține de mine pentru ca angajamentele privind creșterea salariilor din educație să fie respectate și voi fi alături de toți oamenii școlii – binele copiilor noștri este legat de binele fiecărui om care lucrează în sistemul de învățământ!”