Spania: Extrem de INGRIJORATOARE Situatie, Anunturile care Afecteaza Aderarea Romaniei la Schengen

Spania, una dintre cele mai mari si mai importante tari din Europa, se confrunta cu o situatie ingrijoratoare, aderarea Romaniei la Schengen fiind pusa in pericol de numarul mare de migranti care ajung pe tarmurile sale.

Spania Extrem INGRIJORATOARE Situatie Anunturile Afecteaza Aderarea Romaniei Schengen

Spania se confrunta cu o extrem de ingrijoratoare situatie la ora actuala, iar asta in urma unor anunturi de ultima ora care aduc in atentia noastra ceea ce se intampla pe teritoriul Insulelor Canare, acolo unde numarul migrantilor ajunsi in ultimele saptamani este extrem de mare, punand presiune uriasa pe Spatiul Schengen si aderarea Romaniei.

Spania a primit in Insulele Canare nu mai putin 1.622 migranti doar weekend-ul trecut, iar cifrele continua sa creasca din cauza situatiei politice instabile din Africa, ONU afirmand ca peste 10.000 de oameni au ajuns acolo doar in octombrie, de peste 2 ori mai multi decat in lunile anterioare, cifrele fiind foarte ingrijoratoare acum.

Spania a primit in 2023 nu mai putin de 23.537 migranti in Insulele Canare, cu 80% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar in contextul in care tot mai multe tari isi inchid granitele Schengen din cauza migratiei ilegale, situatia risca sa scape de sub control in aceasta perioada, iar Aderarea Romaniei poate fi data uitarii.

“În weekendul trecut, până luni inclusiv, 1.622 de migranți din Africa de Vest au ajuns în Insulele Canare, care aparțin Spaniei, cu bărci mici de lemn. Numărul migranților care ajung în Insulele Canare din Africa de Vest a crescut brusc. În octombrie, agenția ONU pentru refugiați UNHCR a numărat peste 10.000 de sosiri.Au fost de peste două ori mai multe decât în ​​lunile precedente.

Arhipelagul spaniol se confruntă cu probleme semnificative din cauza numărului mare de sosiri. Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului de Interne spaniol, 23.537 de migranți au ajuns în arhipelagul din largul coastei de vest a Africii de Nord între 1 ianuarie și 15 octombrie. Este cu 80% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.”