Ministrul Apararii: Mesajul IMPORTANT pentru Armata Romana, in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii transmite un mesaj oficial foarte important cu privire la Armata Romana, iar totul in plin context al razboiului dintre Ucraina si Rusia.

Ministrul Apararii Mesajul IMPORTANT Armata Romana Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii transmite un extrem de important mesaj pentru Armata Romana in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr le vorbeste tuturor romanilor despre importanta zilei Armatei Romane, care este celebrata astazi in toata tara, totul in contextul razboiului care se desfasoara in Ucraina.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce face Guvernul pentru Armata Romana in tot acest context complicat, iar asta deoarece s-au initiat diverse procese de modernizare si nu numai, totul in ideea de a le oferi romanilor protectia de care au nevoie, mai ales ca situatia de la granite ramane tensionata.

“Ziua Armatei României este o dată importantă în calendarul tradițiilor noastre nu doar pentru cei care poartă uniforma militară, ci pentru toți românii. Victoriile repurtate de armata română, în toamna anului 1944, pentru eliberarea Transilvaniei de Nord, au rămas în conștiința națională ca repere de demnitate și patriotism autentic.

Ne confruntăm, astăzi, din nou, cu un val de violență, din Ucraina vecină, până în Israelul prieten. Invazia ilegală declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și atacurile barbare ale grupării teroriste Hamas asupra civililor din Israel reprezintă violări flagrante și nejustificate ale dreptului internațional umanitar, pe care România le-a condamnat în termenii cei mai fermi.

În vremuri atât de tulburi, trebuie să găsim căile prin care să acționăm, în comun cu aliații și partenerii noștri, pentru întărirea securității și apărării țării. La declanșarea invaziei ruse în Ucraina, NATO a activat, pentru prima dată în istorie, planurile de apărare, dislocând forțe și tehnică de luptă pe teritoriul țărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România – o dovadă clară a solidarității și coeziunii euro-atlantice.

Cu peste 5.000 de militari aliați dislocați în prezent în țara noastră, care se instruiesc împreună cu militari români, suntem mai bine protejați și apărați. Prezenţa militarilor SUA pe teritoriul României reprezintă o altă contribuţie importantă pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare a Alianţei pe flancul estic. Totodată, salut angajamentul Franței faţă de securitatea regională, în general, şi a României, în particular, în calitate de naţiune-cadru pentru constituirea și asigurarea comenzii Grupului multinațional aliat de luptă din România.

Armata României se află în plin proces de modernizare și transformare, reușind să atingă deja, în multe dimensiuni, standardele NATO. Asigurarea unui buget de 2% din PIB, începând cu 2017, și mărirea la 2,5% în acest an a permis demararea unor programe ambițioase de dotare cu tehnică și echipamente de ultimă generație.”