WhatsApp: Masurile IMPORTANTE pe care le Aplica Global pentru iPhone si Android

WhatsApp Masurile IMPORTANTE Aplica Global iPhone Android

WhatsApp explica in mod oficial masurile importante pe care a decis sa le aplice la nivel global pentru miliardele de utilizatori care au telefoane iPhone si Android, iar asta deoarece ni se pun in vedere deciziile legate de campaniile electorale, care se desfasoara la ora actuala, sau se vor desfasura in viitor.

WhatsApp vorbeste mai jos despre modalitatile prin care vrea sa ii protejeze pe utilizatorii de telefoane iPhone si Android in fata dezinformarii cand vine vorba despre campanii electorale, iar asta deoarece este important sa stim cum suntem protejati cand politicienii incearca sa ne manipuleze pentru a ne lua voturile.

Preveniți abuzul coordonat

Interzicerea mesajelor în masă: WhatsApp are cea mai bună tehnologie de detectare a spam-ului, care funcționează non-stop. Tehnologia noastră detectează conturile care au un comportament anormal, astfel încât acestea să nu poată fi folosite pentru a răspândi spam sau informații greșite. Am lansat o carte albă pentru a explica în detaliu modul în care WhatsApp combate acest abuz. Interzicem peste 8 milioane de conturi pe lună, 75% dintre ele fără un raport recent al utilizatorului. Aceasta înseamnă că sistemele noastre automate opresc abuzurile înainte ca utilizatorii să le poată raporta.

Preveniți abuzul în cadrul grupurilor: am dezvoltat o setare de confidențialitate pentru a ajuta utilizatorii să decidă cine îi poate adăuga în grupuri. Opțiunile includ: toată lumea, numai persoanele de contact ale acestora sau numai persoanele de contact selectate la discreția utilizatorului. Această modificare împiedică adăugarea persoanelor în grupuri nedorite care pot fi create pentru a trimite conținut la scară. Ne bazăm pe învățarea automată pentru a împiedica conturile să încerce să creeze grupuri la scară pentru utilizatorii de mesaje.

Utilizare in scopuri politice: partidelor politice sau candidaților politici care trimit mesaje WhatsApp utilizatorilor fără permisiune pot avea conturile interzise. În prezent, candidaților politici și campaniilor politice nu le este permis să utilizeze Platforma de afaceri WhatsApp. WhatsApp interacționează cu entitățile politice înainte de alegerile majore pentru a sublinia abordarea noastră față de siguranță. De asemenea, subliniem importanța utilizării responsabil a WhatsApp.

Împuterniciți utilizatorii să abordeze dezinformarea

Etichete redirecționate: WhatsApp oferă etichete pentru redirecționări și mesaje care au fost redirecționate de mai multe ori. Acești indicatori îi ajută pe oameni să știe când un mesaj pe care l-au primit nu a fost creat de persoana care l-a trimis. Aceste mesaje ar putea fi o posibilă sursă de dezinformare.

Blocare și raportare: spre deosebire de SMS-urile tradiționale, WhatsApp oferă utilizatorilor o modalitate simplă de a bloca conturile. De asemenea, utilizatorii pot face cu ușurință rapoarte către WhatsApp dacă întâmpină mesaje problematice. Interzicem marea majoritate a conturilor abuzive prin detectarea automată. Cu toate acestea, rapoartele ne ajută să identificăm dacă un cont se implică în mesaje în masă sau abuz coordonat. Apoi putem efectua investigații suplimentare pentru a preveni vătămările. Recent, am anunțat funcții suplimentare de confidențialitate pentru utilizatori. Acestea includ posibilitatea utilizatorilor de a părăsi în tăcere un grup WhatsApp fără a alerta pe toți cei din grup.

Căutare pe web: WhatsApp oferă o modalitate simplă de a verifica mesajele care au fost redirecționate de mai multe ori. Acest lucru îi ajută pe utilizatorii noștri să găsească rezultate de știri sau alte surse de informații despre conținutul pe care l-au primit. Această caracteristică funcționează permițând utilizatorilor să atingă o lupă care încarcă mesajul prin browserul lor.

Suport pentru verificarea faptelor: am colaborat cu Rețeaua internațională de verificare a faptelor pentru a face disponibile verificatoare de fapte certificate pe WhatsApp. Acest lucru permite verificări directe ale faptelor prin mesaje criptate end-to-end. Prin acest parteneriat, peste 50 de organizații de verificare a faptelor folosesc WhatsApp pentru a ajuta utilizatorii să le conecteze cu informații de încredere. De asemenea, continuăm să dăm putere organizațiilor de verificare a faptelor și să ne asigurăm că au resursele de care au nevoie pentru a combate dezinformarea.

Campanii și parteneriate de educație publică: încurajăm oamenii să se gândească la mesajele pe care le primesc și să verifice faptele prin surse oficiale de încredere. WhatsApp a lansat campanii educaționale la scară largă pentru a aborda dezinformarea în mai multe țări, inclusiv campania noastră „Share Joy, Not Rumours”.

Înregistrarea alegătorilor și informații despre vot: încurajăm participarea civică, astfel încât oamenii să își poată exercita drepturile democratice. De exemplu, în unele țări, oamenii trebuie să se înregistreze în mod proactiv pentru a vota înaintea alegerilor. De aceea, continuăm să lucrăm cu verificatori de fapte într-un număr de țări înainte de alegeri. Acest lucru va asigura alegătorilor informații fiabile despre cum să se înregistreze pentru a vota și unde să voteze.