Austria: Critici DURE dupa Mentinerea BLOCARII Aderarii Romaniei la Spatiul Schengen Aproape Inexistent

Austria este din nou tinta unor critici dure venite dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, iata ce i se reproseaza lui Karl Nehammer acum.

Austria Critici DURE Mentinerea BLOCARII Aderarii Romaniei Spatiul Schengen Aproape Inexistent

Austria continua sa fie tinta unor critici tot mai dure pentru ca blocheaza aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, inclusiv la aproape 1 an de la votul de veto dat in Consiliul JAI, iar de aceasta data ele vin de la Klaus Iohannis, care spune totusi ca sistemul a devenit, practic, aproape inexistent in momentul de fata, din cauza deciziilor mai multor state.

Austria a reusit sa convinga multe tari de faptul ca Spatiul Schengen nu functioneaza, iar blocarea aderarii Romaniei si a Bulgariei este departe de a fi intoarsa, mai ales ca multe tari din zone de centru si est a sistemului au decis sa-si reintroduca controalele la granite, Klaus Iohannis spunand ca Romania vrea sa intre intr-un sistem nefunctional.

Austria nu-si va schimba prea curand veto-ul dat in decembrie 2023, acest lucru pare tot mai clar, iar pe masura ce tot mai multe state introduc controale la granitele proprii, chiar daca fac parte din Spatiul Schengen, pare tot mai imposibil ca Karl Nehammer sa fie convins sa permita aderarea tarii noastre, dar ar mai ajuta ea la ceva ?

“Însă devine din ce în ce mai ciudat acest dialog, în condițiile în care Austria de fiecare dată spune clar că n-are nimic împotriva României sau a Bulgariei, dar se opune extinderii spațiului Schengen, în condițiile în care exact în aceeași ședință a aprobat aderarea Croației. Deci argumentele sunt cel puțin străvezii. Și, în aceste condiții, noi continuăm.

Noi continuăm toate discuțiile. Știm foarte bine că noi îndeplinim absolut toate criteriile Schengen, dar, pe de altă parte, și trebuie să spun, fiindcă cineva trebuie să o spună, realitatea este că spațiul Schengen nu mai funcționează. Nu mai funcționează și aproape că nu mai există spațiul Schengen.”