Israel Anunță Uciderea a înca unui Important Oficial din cadrul Hamas

Israel Anunță Uciderea a înca unui Important Oficial din cadrul Hamas

Într-o declarație comună a Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) și Agenției de Securitate Israeliene (ISA), sau Shin Bet, s-a anunțat că forțele israeliene au ucis adjunctul șefului Direcției de Informații a Hamas, un oficial Hamas considerat parțial responsabil de planificarea atacurilor din 7 octombrie.

“Pe baza informațiilor precise de la IDF și ISA, avioanele de luptă ale IDF au lovit Adjunctul Șefului Direcției de Informații a Hamas, Shadi Barud”, conform declarației comune publicate joi.

IDF și ISA au publicat, de asemenea, imagini pe care susțin că sunt ale atacurilor care l-au ucis pe Barud, arătând cel puțin două clădiri din Gaza lovite de atacuri și părând că se prăbușesc.

Declarația israeliană a menționat că Barud și Yahya Sinwar au planificat atacurile din 7 octombrie, care au ucis mai mult de 1.400 de persoane și au dus la luarea de ostatici a mai mult de 200 de persoane.

„Barud a servit anterior ca comandant al batalionului Hamas în Khan Yunis și a fost responsabil de planificarea numeroaselor atacuri teroriste împotriva civililor israelieni”, a spus declarația.

Conform declarației, Barud a ocupat ulterior mai multe poziții în cadrul serviciului de informații militare al Hamas și era responsabil de relațiile de informații ale Hamas.

Sinwar a fost anterior șeful Brigăzilor Al Qassam, aripa militară a Hamas; în prezent, el este liderul Hamas în Gaza. S-a concentrat pe dezvoltarea relațiilor cu puterile străine — în special Egiptul și Iranul.

Declarația IDF și ISA subliniază angajamentul Israelului de a-și proteja cetățenii și de a răspunde ferm oricăror amenințări teroriste. În același timp, acest eveniment subliniază complexitatea și volatilitatea situației din regiune, precum și nevoia continuă de vigilență și acțiune decisivă împotriva terorismului.