Germania: CRIZA care Forteaza Masuri de ULTIMA ORA ce Intarzie Aderarea la Schengen a Romaniei

Germania ia masuri radicale, de ultima ora, in plina criza in UE, iar din pacate aderarea Romaniei la Schengen este pusa in pericol de hotararile Berlinului.

Germania CRIZA Forteaza Masuri ULTIMA ORA Intarzie Aderarea Schengen Romaniei

Germania trece in momentul de fata printr-o criza serioasa, care afecteaza inclusiv alte tari din UE, insa din pacate si actioneaza intr-un mod care afecteaza sansele Romaniei de aderare la Schengen, extinzand controalele stationare la granitele cu Polonia si Cehia pentru inca 20 de zile, pana la jumatate alunii noiembrie.

Germania a luat decizia de a le institui din cauza numarului mare de migranti ilegali care ajung in Spatiul Schengen in ultima perioada, dar acum a extins masura, iar daca la jumatatea lunii noiembrie situatia nu va fi mai buna, o va extinde iar, cu 3 luni de zile, deci sansele noastre de aderare scad pe masura ce masuri noi de acest gen sunt luate.

Germania nu a reclamat inca faptul ca Spatiul Schengen este “stricat”, asa cum spune Austria, insa avand in vedere masurile pe care le tot ia, ne putem astepta ca acest lucru sa fie reclamat in curand, chiar daca guvernul de la Berlin sustine aderarea Romaniei, actiunile sale arata ca, din pacate, Karl Nehammer are dreptate cu plangerile sale.

“Controalele staţionare la graniţele cu Polonia, Cehia şi Elveţia vor fi prelungite cu încă 20 de zile. După aceea, se va lua în considerare dacă se prelungește cu trei luni. Dar acest lucru se va decide apoi în funcție de situație. Nu avem un pericol sporit, concret.

Aceasta arată „că toate autoritățile de securitate sunt foarte alarmate în acest moment” și acționează „foarte atent”. Având în vedere numărul mare de refugiați, în 2015 au fost reintroduse controale staționare la granița cu Austria. La frontierele interne deschise efectiv în așa-numitul spațiu Schengen din Europa, controalele sunt permise numai dacă acest lucru este raportat UE în prealabil.”