iOS 17.2 aduce in iPhone o Premieră pentru Lumea Smartphone-urilor

iOS 17.2 are ascunsă în interiorul codului său sursă o modificare pentru iPhone, care aduce și o premieră pentru toată lumea smartphone-urilor.

iOS 17.2 aduce iPhone Premieră Lumea Smartphone

iOS 17.2 reprezintă ultima versiune a sistemului de operare dezvoltat de Apple pentru dispozitivele iPhone, fiind oferită în versiune beta și aducând cu sine o serie de îmbunătățiri și noutăți care promit să îmbogățească experiența utilizatorilor. Cu toate acestea, cea mai notabilă schimbare nu se află neapărat în funcționalitățile vizibile ale sistemului de operare, ci în modul în care Apple intenționează să le livreze utilizatorilor săi.

Compania a luat decizia de integra, poate începând cu iOS 17.2, într-un nou sistem care permite actualizarea fără fir a iPhone-urilor sigilate, asigurându-se astfel că acestea ajung la clienți cu cel mai recent software disponibil. Această mișcare vine în urma unei situații neplăcute în care Apple a fost nevoită să lanseze un update în prima zi de la lansarea modelelor iPhone 15, pentru a remedia un bug major întâmpinat în timpul configurării inițiale.

iOS 17.2 dezvăluie un sistem de actualizare a iPhone-urilor sigilate

Beta SDK-ul pentru iOS 17.2, inclus în ultima versiune beta Xcode 15.1, pare să confirme aceste informații. În cadrul acestuia, au fost identificate trei noi cadre interne de lucru (framework-uri) numite FactoryOTALogger, FactoryOTANetworkUtils și FactoryOTAWifiUtils, care permit actualizările de firmware OTA (Over-The-Air) prin utilizarea unui dispozitiv extern special. Sistemul este descris ca fiind “un dispozitiv asemănător unei plăci pe care magazinul poate așeza cutii cu iPhone-uri.”

Este important de menționat că această funcționalitate descoperită în iOS 17.2 nu este destinată utilizatorilor finali și este clar marcată ca internă în coduri. Prin implementarea acestui sistem, Apple speră să evite bug-urile majore din prima zi, instalând actualizări iOS pe iPhone-uri sigilate. Mai mult, acest sistem ar putea fi util și în restaurarea firmware-ului dispozitivelor iOS fără necesitatea unui cablu.

În concluzie, iOS 17.2 nu aduce doar îmbunătățiri la nivel de interfață și funcționalități pentru utilizatorii de iPhone, ci și inovații semnificative în modul în care Apple gestionează și livrează actualizările de software. Aceste schimbări reflectă angajamentul continuu al companiei de a îmbunătăți experiența utilizatorilor și de a asigura funcționarea optimă a dispozitivelor sale, chiar și în condiții mai puțin convenționale.