ONU Avertizează Lumea privind Situația Critică din Fâșia Gaza

ONU Avertizează Lumea privind Situația Critică din Fâșia Gaza

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite a declarat că unele dintre proviziile sale de ajutor au fost jefuite în Gaza și a avertizat despre “foamea și disperarea în creștere” într-un comunicat de presă duminică.

Agenția Națiunilor Unite de Ajutor și Lucrări pentru Refugiații Palestini din Orientul Apropiat a spus mai devreme duminică că “mii” de oameni au pătruns în unele dintre depozitele și centrele sale de distribuție din zonele centrale și sudice ale fâșiei, “luând făină de grâu și alte articole esențiale de supraviețuire, cum ar fi produsele de igienă.”

Programul alimentar a menționat că unul dintre depozite depozita unele dintre produsele sale alimentare și provizii din livrările umanitare prin Egipt.

“Acesta este un semn al oamenilor care își pierd speranța și devin din ce în ce mai disperați. Ei sunt flămânzi, izolați și au suferit violență și un stres imens timp de trei săptămâni”, a declarat Samer Abdeljaber, un oficial al Programului Alimentar Mondial pentru regiune. “Avem nevoie de o pauză umanitară pentru a putea ajunge la oamenii în nevoie cu mâncare, apă și necesități de bază în siguranță și eficient. Este nevoie urgentă de mult mai mult acces, iar fluxul redus de provizii trebuie să devină un flux constant.”

Programul alimentar a evidențiat “întreruperea de comunicare de 24 de ore” și “provocările persistente de acces” care au oprit toate operațiunile sale ca urmare a bombardamentelor extinse ale Israelului sâmbătă.

“Agenția intenționează să ofere o linie de salvare alimentară pentru peste un milion de oameni care suferă de foame acum și are nevoie de un aprovizionare constantă cu mâncare, având nevoie de cel puțin 40 de camioane ale agenției care să treacă zilnic în Gaza pentru a putea satisface nevoile în creștere”, a spus comunicatul. “Până acum, asistența alimentară și financiară de urgență a ajuns la peste 635.200 de oameni în Gaza și Cisiordania.”