Aderarea Romaniei la Schengen se Complica, Anunturile de ULTIMA ORA privind Gerhard Karner si Austria

Aderarea Romaniei Schengen Complica Anunturile ULTIMA ORA Gerhard Karner Austria

Aderarea Romaniei la Schengen devine tot mai complicata in momentul de fata, iar asta pentru ca noi anunturi de ultima ora ne aduc in imediata atentie ceea ce Gerhard Karner, ministru de interne al Austriei, a afirmat in discutiile cu omologul sau din Bulgaria, in legatura cu situatia privind aderarea tarii la spatiul fara controale la frontierele interne, teoretic.

Aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o extrem de mare masura de felul in care Austria isi va schimba, sau nu, veto-ul din decembrie 2022, iar Bulgaria spune ca de la Viena vin in continuare mesaje conform carora decizia va fi influentata de Comisia Europeana si masurile luate pentru repararea Spatiului Schengen in perioada urmatoare.

Aderarea Romaniei la Schengen are sanse foarte mici de infaptuire in momentul de fata, acest lucru fiind cunoscut de catre foarte multa lume, dar cu toate acestea, guvernul de la Bucuresti isi continua eforturile de a obtine un raspuns afirmativ de la Viena, in ceea ce priveste acceptarea aderarii in perioada imediat urmatoare.

“Eu și delegația mea nu am auzit un singur argument semnificativ marți și miercuri cu privire la motivul pentru care Bulgaria nu ar trebui să fie admisă la Schengen. Am primit o evaluare foarte bună a activităților Ministerului Afacerilor Interne și în special a Poliției de Frontieră pentru rezultatele obținute până acum.

Continuăm să lucrăm activ pentru a schimba poziția Austriei cu privire la aderarea Bulgariei la Schengen. El a subliniat că motivele pentru „nu” anterior al Austriei nu stau în activitățile serviciilor bulgare, ci în funcționarea proastă a actualului spațiu Schengen. Dar trebuie clarificat aici că toate țările care înăsprește controalele încă cred că ar trebui să facem parte din spațiul Schengen.”