Bitcoin: Recordul Înregistrat in 2023 privind Tranzacțiile Criptomonedei

Bitcoin Recordul Înregistrat in 2023 privind Tranzacțiile Criptomonedei

În ultima perioadă, activitatea onchain a Bitcoinului (BTC) sugerează că balenele, sau investitorii cu resurse financiare substanțiale și capacitatea de a influența tendințele de piață, au fost extrem de active în timpul recentei creșteri a criptomonedei peste pragul de 35,000 de dolari.

Numărul tranzacțiilor procesate pe blockchain-ul Bitcoin, care implică mișcarea a cel puțin 100,000 de dolari în BTC, a crescut săptămâna trecută la un maxim anual de 23,400, conform datelor monitorizate de firma de analiză blockchain IntoTheBlock.

Prețul criptomonedei a depășit săptămâna trecută pragul de 35,000 de dolari, atingând cel mai înalt nivel de la începutul lunii mai 2022, conform datelor CoinDesk. De atunci, criptomoneda a tranzacționat lateral, în jurul valorii de 34,000 de dolari, înregistrând un câștig de 107% de la începutul anului.

Prețurile au crescut cu 27% în această lună, presupus pe baza optimismului legat de ETF-urile pe baza de spot și a cererii crescute pentru active considerate sigure. Aplicațiile pentru ETF-urile Bitcoin pe baza de spot par să fi mărit apetitul balenelor și al instituțiilor pentru bitcoin.

Tranzacțiile de peste 100k dolari au cunoscut anterior un vârf la sfârșitul lunii iunie, după depunerea dosarului pentru ETF de către Blackrock, și acum au depășit acel nivel pe măsură ce Bitcoin stabilește noi maxime anuale. Creșterea recentă a activității instituționale ar putea fi un prevestitor pentru ceea ce ne așteaptă în 2024.

Se așteaptă în mod larg ca Comisia pentru Securități și Schimburi din SUA (SEC) să aprobe mai multe fonduri tranzacționabile pe bursă (ETF-uri) bazate pe spot la începutul anului viitor. Analistii se așteaptă ca iminenta financiarizare a BTC prin intermediul ETF-urilor să stimuleze valoarea de piață a criptomonedei la 42,000 de dolari și mai mult.

Datele blockchain arată că și investitorii de retail au devenit mai activi în ultimele săptămâni. În timp ce majoritatea atenției se concentrează pe mișcările balenelor, participarea crescută a investitorilor mici nu trebuie neglijată. Această creștere a activității ar putea indica o răspândire mai largă și o adoptare crescândă a Bitcoinului în rândul populației generale.

author avatar
Redactia iDevice.ro