Marcel Ciolacu Confirma Cresterea Pensiilor in Romania, Cu ce Procente se Majoreaza!

Marcel Ciolacu Confirma Cresterea Pensiilor Romania Procente Majoreaza

Marcel Ciolacu a anuntat in mod oficial o crestere a tuturor pensiilor din Romania incepand cu data de 1 ianuarie 2024, premierul confirmand faptul ca noua lege a pensiilor va aduce inca 13.8% la pensiile tuturor oamenilor de la 1 ianuarie, daca va fi adoptata pana la final de noiembrie si promulgata de catre presedintele Romaniei.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos despre aceasta crestere, pe care Guvernul Romaniei a gandit-o pentru pensiile din toata tara, ea fiind una asteptata de catre foarte multa lume, ceva perfect normal, avand in vedere problemele cu care se confrunta foarte multi oameni cauza cresterii inflatiei, din ultimii ani.

“Pensiile vor crește de două ori anul viitor! La 1 ianuarie 2024 cu 13.8% și la 1 septembrie 2024 prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile. Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor. Am discutat noua lege a pensiilor in interiorul coalitiei.

Vreau sa va spun ca vreau s-o felicit pe doamna ministru a Muncii, pentru perioada scurta in care a reusit sa inchida noua lege a pensiilor, si intreaga echipa de la minister. Au avut concomitent atat negocieri cu Banca Mondiala, cat si cu Comisia Europeana. Eu impunand un ritm alert pe legea pensiilor, pe care de fapt erau trecute ca si jalon in cererea de plata numaul 4.

Astfel incat in noiembrie sa putem negocia cu Comisia Europeana scoaterea acelui 9.4% pana in 2070 definitiv in Romania. El este scos, este acceptata scoaterea de catre Comisia Europeana, dar erau doua optiuni, sa venim cu o noua lege a pensiilor sustenabila, sau sa venim cu alti indicatori, si am evitat ceva subiectiv, si am venit cu o noua lege a pensiilor, care cred ca e pusa deja in transparenta decizionala la minister.

Avem 10 zile procedura de transparenta, pe urma va intra la avizare in Guvernul Romaniei, iar fiind vorba de jalon, in principiu nu poate fi initiativa legislativa, apoi urmand a fi inaintata Parlamentului si cred ca in procedura de urgenta, ea va trece, eu sper, pana pe 20 noiembrie, apoi va fi trimisa la promulgare.

Vreau sa ii multumesc si domnului presedinte Nicolae Ciuca, dar si celorlalti membri ai coalitiei, cu totii am picat de acord ca este o lege a pensiilor foarte buna, sustenabila si echitabila. La 1 ianuarie 2024 ar trebui sa fie in vigoare. Sunt 2 discutii, pe de o parte ca printr-o lege suntem obligati, pe vechea lege sa venim cu marirea privind inflatia, de 13.8%, care se acorda de la 1 ianuarie 2024.”