AVERTISMENTUL BCR Romania pentru Toti Clientii, ce Trebuie sa Stie Romanii

AVERTISMENTUL BCR Romania Toti Clientii Trebuie Stie Romanii

BCR Romania, una dintre principalele institutii financiare care activeaza in Romania la ora actuala, a decis sa aduca in imediata atentie a tuturor romanilor un avertisment extrem de serios, despre care trebuie sa stie oamenii, iar asta pentru ca el le vorbeste despre 2 metode prin care le pot fi furati usor banii.

BCR Romania vorbeste, intr-o prima faza, despre o metoda prin care oamenii sunt pacaliti cu anunturi pe OLX, privind automobile ieftine, desi poate fi vorba si despre alte tipuri de produse, dar le vorbeste deasemenea inclusiv despre tehnici care implica clonarea cardurilor bancare, o alta problema extrem de serioasa.

Mașina prea ieftină

Anunț fals de vânzare a unei mașini la un preț excepțional, prin care cei interesați sunt chemați să depună o sumă de bani prin Money Gram sau Western Union pe numele unei rude, drept garanție, și să trimită apoi formularul pe e-mail către vânzător.

Banii sunt retrași ulterior în baza unui act de identitate fals pe numele persoanei respective, folosind referința tranzacției.

Skimming – clonarea cardurilor

Skimming-ul reprezintă copierea datelor stocate pe banda magnetică a cardului, folosind dispozitive electronice speciale și se realizează fie la ATM, fie la POS (comercianți).

Unde trebuie se fim atenti

ATM-uri (bancomate)

Skimming-ul la ATM se operează prin copierea informațiilor de pe bandă magnetică ca urmare a fixării unui dispozitiv de copiere pe fanta de introducere a cardului, și înregistrarea PIN-ului printr-o tastatură falsă sau a unei mini camere video.

POS-uri (plată comercianți)

Skimming-ul prin POS se realizează prin trecerea suplimentară a cardului printr-un dispozitiv de copiere, după ce este realizată o plată la un comerciant, profitând de neatenția clientului.

E-commerce (tranzacții pe internet)

Obținerea datelor de pe card: număr, nume, CVV2, data expirării și folosirea ulterioară în tranzacții fraudulente.