Romania: Aderare la Schengen cu FORTA, Masurile de ULTIMA ORA Cerute de la Bruxelles, Guvernului Roman

Romania Aderare Schengen FORTA Masurile ULTIMA ORA Cerute Bruxelles Guvernului Roman

Romania vrea sa adere la Spatiul Schengen, iar Austria se opune cu vehementa in continuare acestui lucru, ceea ce genereaza foarte multa furstrare in randul foarte multor oameni, iar daca presiunile puse pe Karl Nehammer la nivel politic nu functioneaza, europarlamentarul Rares Bogdan spune ca ar trebui schimbata tactica.

Romania ar trebui sa puna presiune pe Austria, sa accepte aderarea la Schengen, folosindu-se de companiile austriece care activeaza in Romania, Guvernul de la Bucuresti trebuind sa puna presiune pe ele, sau sa colaboreze cu ele, pentru ca aderarea sa devina o realitate intr-un viitor cat mai apropiat, cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile, in viziunea lui Rares Bogdan.

Romania ar trebui sa forteze aderarea la Schengen prin orice mijloace, cel putin conform europarlamentarului roman, ceea ce in final nu ar fi o idee chiar atat de rea, daca ne gandim la faptul ca Austria nu va dori prea curand sa ne primeasca, veto-ul dat in decembrie 2022 fiind mentinut, cu sanse mici de a fi ridicat foarte curand, din pacate pentru noi toti.

“Trebuie citite declarațiile lui Nehammer în cheia în care dorește să arate anumite disfuncționalități și faptul că dorește să pună presiune pe Comisia Europeană în special, pe Frontex și pe Consiliu. Noi trebuie să mergem cu acest subiect pe ordinea de zi pentru a forța un vot.

Si o poziție extrem de clară, având în vedere că Olanda și-a schimbat radical poziția față de Bulgaria și nu se mai opune aderării Bulgariei. Trebuie să continuăm presiunile, trebuie să ținem subiectul sus, trebuie pus pe ordinea de zi. România trebuie să continue presiunile, trebuie folosite corporațiile austriece în parteneriat cu guvernul României.”