Israel Avansează În Fâșia Gaza, Distrugând Liniile de Apărare ale Hamas

Israel Avansează Fâșia Gaza Distrugând Liniile Apărare Hamas

Conform unui purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliane (IDF), liniiLE defensive ale Hamas din nordul Fâșiei Gaza continuă să “se prăbușească” pe măsură ce se retrag spre sud, spre centrul enclavei.

„IDF continuă să avanseze în zona orașului Gaza, desfășurând lupte față în față cu teroriștii Hamas și intensificând confruntările”, a declarat joi Daniel Hagari într-un comunicat de presă. „Luptătorii noștri continuă să distrugă liniile defensive ale Hamas din nordul Fâșiei Gaza și să preia controlul asupra zonelor centrale”, a adăugat el.

Hagari a afirmat că forțele israeliene au „avantajul” în fiecare confruntare. „Continuăm să intensificăm activitatea și să avansăm conform planului și obiectivelor pe care ni le-am stabilit. Bătălia decurge conform planului nostru”, a spus Hagari.

IDF a anunțat vineri că „extinde operațiunile terestre” în Gaza. Utilizând videoclipuri și fotografii din surse deschise și oficiale, precum și raportările echipelor CNN de la fața locului, CNN a reușit să cartografieze ceea ce știm până acum despre ofensiva terestră a Israelului.

Această dezvoltare vine în contextul unor tensiuni crescânde în regiune și reprezintă o escaladare semnificativă a conflictului dintre Israel și grupările militante palestiniene. Luptele intense și retragerea Hamas subliniază dificultatea situației și necesitatea unei soluții pe termen lung pentru a asigura pacea și securitatea în regiune.