Administrația Națională de Meteorologie a Emis o Nouă Atenționare Meteorologică pentru 4 Noiembrie in Romania

Administrația Națională de Meteorologie a Emis o Nouă Atenționare Meteorologică pentru 4 Noiembrie in Romania

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 4 noiembrie, o atenționare meteorologică de tip cod galben valabilă pentru intervalul orar 10:00 – 23:00. Avertizarea vizează manifestări de instabilitate atmosferică în regiunile Dobrogea, majoritatea teritoriului Munteniei și partea sudică a Moldovei.

Cetățenii din zonele menționate sunt sfătuiți să se aștepte la perioade în care condițiile meteorologice vor fi caracterizate prin intensificări ale vântului, cu rafale ce vor atinge viteze între 55 și 65 km/h, și izolat, vijelii care pot depăși pragul de 70 km/h. De asemenea, vor fi înregistrate averse care pot fi moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și posibil grindină.

Volumul apei căzute ar putea ajunge la 25…35 l/mp, iar în anumite locuri izolate se preconizează că acesta va depăși 40 l/mp. Asemenea condiții pot conduce la acumulări de apă pe străzi și în zonele joase, iar riscul de inundații nu poate fi exclus.

Populația este îndemnată să urmărească cu atenție evoluția condițiilor meteorologice și să fie pregătită pentru fenomenele severe care pot provoca disconfort și pot perturba activitățile obișnuite. De asemenea, este recomandată evitarea deplasărilor în zonele expuse, protejarea bunurilor care pot fi afectate de vijelii și asigurarea unei bune izolații a ferestrelor.

Administrația Națională de Meteorologie va monitoriza continuu situația și va emite actualizări ale avertizării, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice. Se recomandă populației să urmeze sfaturile autorităților locale și să se informeze din surse sigure pentru a preveni eventuale incidente nedorite.

Siguranța cetățenilor este prioritară, astfel încât autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a minimiza impactul condițiilor meteo asupra vieții și bunurilor persoanelor aflate în zonele vizate de avertizare.