Ministerul Apararii Prezinta Femeile din Armata Romana, Vorbeste despre Egalitatea de Sanse

Ministerul Apararii Prezinta Femeile din Armata Romana, Vorbeste despre Egalitatea de Sanse

Ministerul Apararii vorbeste despre egalitatea de sanse din Armata Romana si prezinta femeile care au decis sa aleaga cariera militara in momentul de fata, iar asta pentru ca exista un numar mare de romance care au ales sa isi apere tara, devenind soldati profesionisti.

Ministerul Apararii pune accent pe egalitatea de sanse, care ar trebui sa arate ca inclusiv in Armata Romana femeile pot face performanta si avansa, luptand de la egal la egal cu barbatii pentru a isi proteja patria, asa cum se intampla si in alte tari ale lumii.


Cariera militară oferă şanse egale de reuşită, iar femeile din Armata României au demonstrat că pot, profesionalismul fiind un element care le caracterizează.

Colegele noastre sunt un exemplu în acest sens. Fac performanţă şi echipă în cele mai diverse dintre domeniile noastre de activitate. Pilotează avioane supersonice, sar cu paraşuta, conduc sau fac parte din subunităţi de tancuri, artilerie, infanterie și alte specialități militare, ne încântă la paradă în echipa de Drill Team sau Muzică Reprezentaţivă a Armatei.

Promovând principiul egalității de șanse între femei și bărbați, Ministerul Apărării Naționale coordonează implementarea Agendei Femeile, pacea și securitatea la nivel național, creând o structură dedicată acestui domeniu – Biroul managementul problematicii de gen.

Acest domeniu se referă în mod special la promovarea femeii în sectorul de apărare, participarea ei în misiuni și operații externe, în procese de mediere și negociere a păcii și, nu în ultimul rând, protecția femeilor în zonele de conflict.

În prezent, există cadre militare și personal civil femei care ocupă funcții de execuție și conducere la toate nivelurile ierarhice, singurele criterii de selecție fiind competența și profesionalismul, aplicabile întregului personal.

În contextual exercitării în anul 2023 a #copreședinției Rețelei Punctelor focale naționale pe domeniul Femeile, pacea și securitatea (WPS – FPN/ Women, Peace and Security Focal Points Network) de către #România și #StateleUnitealeAmericii, Ministerul Apararii Nationale organizează, în perioada 7-9 noiembrie, în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA şi UN Women, 𝙲𝚘𝚗𝚏𝚎𝚛𝚒𝚗ț𝚊 𝙿𝚞𝚗𝚌𝚝𝚎𝚕𝚘𝚛 𝚏𝚘𝚌𝚊𝚕𝚎 𝚗𝚊ț𝚒𝚘𝚗𝚊𝚕𝚎 𝚙𝚎 𝚍𝚘𝚖𝚎𝚗𝚒𝚞𝚕 𝙵𝚎𝚖𝚎𝚒𝚕𝚎, 𝚙𝚊𝚌𝚎𝚊 ș𝚒 𝚜𝚎𝚌𝚞𝚛𝚒𝚝𝚊𝚝𝚎𝚊.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc marţi, 7 noiembrie, la Palatul Parlamentului, eveniment la care vor participa experţi, invitaţi speciali, reprezentanţi ai ONU, NATO, UE, OSCE, UA (Uniunea Africană), precum şi reprezentanţi ai societății civile și ai mediului academic.