Austria: Gerhard Karner Extinde Controalele la Granitele Schengen, Aderarea Romaniei Inca e Blocata

Austria ia prin Gerhard Karner o decizie care afecteaza si mai mult aderarea Romaniei la Schengen, unde au fost extinse controalele la granite.

Austria Gerhard Karner Extinde Controalele Granitele Schengen Aderarea Romaniei Inca Blocata

Austria a decis sa extinda controalele la granitele Schengen, ministrul de interne Gerhard Karner fiind cel care a pus in aplicare decizia, cel mai probabil luata de catre Karl Nehammer, iar in baza ei la granitele cu Slovacia vor fi controale pentru inca 20 de zile.

Austria spune ca Spatiul Schengen e stricat, iar de aceea refuza sa permita aderarea Romaniei, afirmand ca asta nu are legatura strict cu tara, ci este o consecinta a faptului ca de la Bruxelles nu se iau masuri pentru rezolvarea situatiei privind migratia ilegala.

Austria spune ca duce o lupta dura cu traficantii de persoane in momentul de fata, incercand sa reduca numarul celor care intra ilegal in tara, dar in acelasi timp si-a propus sa descurajeze fenomenul cu totul, ceva greu de realizat, dar poate asta va ajuta si la aderarea Romaniei la Schengen.

Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei: Poliția trebuie să fie mai rapidă decât traficanții. De aceea am început să verificăm punctele de frontieră înainte ca contrabandiştii să-şi schimbe rutele. Numeroasele arestări arată că lupta împotriva acestor criminali are succes.

De când controalele au început pe 4 octombrie 2023, poliția a arestat 19 contrabandiști la granița cu Slovacia și a oprit în jur de 180 de persoane care intraseră ilegal în țară. Verificările la frontieră cu Cehia au fost deja efectuate pe 28.