Mircea Fechet: Transporturile de Lemn vor fi Monitorizate Video in Romania

Mircea Fechet Transporturile Lemn Monitorizate Video Romania

Mircea Fechet, ministrul mediului, a anuntat in mod oficial faptul ca transporturile de lemn vor fi monitorizate video in Romania, iar asta multumita faptului ca o licitatie a fost lansata de ministerului sau, pentru achizitia sistemului de monitorizare.

Mircea Fechet explica mai jos faptul ca tehnologia in baza careia se face monitorizarea este bazata pe inteligenta artificiala, ea fiind interconectata cu SUMAL, astfel incat sa fie impiedicate mult mai eficient taierile ilegale, care au loc anual in padurile din Romania.

Mircea Fechet, ministrul mediului in Romania: Vestea bună este că a fost lansată licitația în valoare de 44 de milioane de lei pentru un sistem modern de monitorizare video a transporturilor de lemn.

Această tehnologie, bazată pe inteligență artificială și interconectată cu SUMAL, va fi o forță majoră în lupta împotriva tăierilor ilegale.

Printre principalele obiective pe care ni le propunem sunt: reducerea numărului de transporturi de material lemnos fără documente de proveniență, identificarea abaterilor de la traseele stabilite, a transporturilor multiple realizate în baza aceluiași aviz de însoțire, dar și a volumelor transportate.

Combaterea tăierilor ilegale este o promisiune pe care trebuie să o onorăm pentru generațiile viitoare, care merită o Românie mai verde, în care să respire un aer mai curat.