Sorin Grindeanu: Proiecte pentru Autostrada A8 si Lucrarile la Varianta Ocolitoare din Comarnic

Sorin Grindeanu are vesti extrem de bune pentru foarte multi romani din tara, iar asta pentru ca Autostrada A8 va avea o prima sectiune construita.

Sorin Grindeanu Proiecte Autostrada A8 Lucrarile Varianta Ocolitoare Comarnic

Sorin Grindeanu are vesti extrem de bune pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca proiectele finantate prin PNRR, pentru sectiunea 1 a Autostrazii A8, intra in linie dreapta, castigatorul licitatiei avand 6 luni pentru proiectare si 24 pentru executie.

Sorin Grindeanu ne vorbeste deasemenea inclusiv despre varianta ocolitoare a orasului Comarnic, cea care va degreva orasul de trafic si va reduce imensele cozi de pe DN 1, in drumul spre munte, ea urmand a fi construita intr-o perioada de 24 de luni.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Toate proiectele finanțate din #PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă o dată cu desemnarea câștigătorului pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț, parte a Autostrăzii A8!

Secțiunea de autostradă Târgu Mureș- Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km și include și contrucția drumului de legătură cu Autostrada Translivania.

Antreprenorul turc va avea la dispoziție maximum 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru cea de execuție.

Contractul cu o valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) prevede inclusiv construcția a 36 de poduri, pasaje și viaducte printre care un pasaj cu o lungime de 256 metri.

Autostrada Târgu Mureș- Târgu Neamț va traversa Carpații și va asigura prima conexiunea dintre #Moldova și #Transilvania pe o rută de mare viteză.

Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic! VO #Comarnic va avea o lungime de 6 km la profil de drum național cu 2 benzi (1 pe sens), iar configurația sa este gândită sa permită inclusiv legătura rutieră dintre DN1 și viitoarea Autostradă Ploiești-Brașov, atunci când această autostradă va fi construită.

Proiectul are o valoare de 236 de milioane de lei (fără TVA) și este derulat de Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu #CNAIR.

Contractul are o durată de 24 de luni, dintre care 21 de luni faza de execuție.
Sursa de finanțare: Programul Transport 2021-2027.