Aderarea Romaniei la Schengen Sustinuta de Olanda, Anuntul Facut de Ambasadorul de la Bucuresti

Aderarea Romaniei Schengen Sustinuta Olanda Anuntul Ambasadorul Bucuresti

Aderarea Romaniei la Schengen este una dintre prioritatile majore pe care Guvernul de la Bucuresti le are in momentul de fata, iar ambasadorul Olandei in Romania spune ca sustinerea pentru finalizarea acestui proces exista la Haga, iar aderarea ar trebui sa aiba loc mai devreme, nu mai tarziu, lucru care desigur ca nu e chiar atat de simplu de realizat , in final.

Aderarea Romaniei la Schengen este sustinuta de catre Olanda, chiar daca nu si de catre Austria si chiar daca Bulgaria nu are aceasta sustinere, la Consiliul JAI din decembrie 2022, olandezii votand impotriva dosarului din care face parte tara noastra, dar din cauza bulgarilor, pe care nu ii considera ca fiind suficient de bine pregatiti pentru a adera.

Aderarea Romaniei la Schengen beneficiaza de sustinerea a aproape tuturor statelor care fac parte din acest sistem, singura exceptie fiind Austria, care tot spune ca nu are o problema cu noi, ci cu sistemul in sine, dar chiar si asa, deciziile lui Karl Nehammer ne tin pe noi departe de aderare, iar chiar si cu sustinerea Olandei, e cam imposibil sa se schimbe acest lucru.

“Si ar trebui ca Romania sa faca parte din Schengen ieri, astazi, cat mai curand posibil. Stim cu totii ca exista cateva obstacole care nu au nicio legatura cu Romania, care nu au nicio legatura cu relatia dintre Olanda si Romania.

Pentru ca sunt o persoana optimista, sunt alaturi de voi in speranta ca aceasta aderare la Schengen a Romaniei va avea loc mai devreme decat mai tarziu. Am vrut doar sa mentionez acest lucru, deoarece aceasta este o intrebare la care nu trebuie sa raspund in mod individual fiecaruia dintre voi.”