Ministrul Educatiei: Importanta Participare la Conferinta Generala UNESCO

Ministrul Educatiei Importanta Participare Conferinta Generala UNESCO

Ministrul Educatiei participa in momentul de fata la o foarte importanta Conferinta Generala UNESCO, in cadrul careia Romania detine presidintia, in premiera, acesta fiind cel mai important eveniment interguvernamental care se desfasoara in cadrul ONU in momentul de fata.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce prezenta sa este importanta in cadrul acestui eveniment, urmand a sustine deasemenea si o declaratie in cursul acestei zile, intalnindu-se deasemenea si cu profesori romani care predau in Paris, capitala europeana care gazduieste evenimentul.

“Mă aflu la Paris, unde particip, în calitate de președinte al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, la cea de-a 42-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO, cel mai important eveniment interguvernamental la nivelul Organizației și care reunește toate cele 194 de state membre.

Astăzi, a avut loc sesiunea plenară pentru alegerea doamnei Ambasador Simona-Mirela Miculescu, delegat permanent al României, în funcția de Președinte al acestei sesiuni.

Este cea mai înaltă poziție obținută de România într-o Agenție a Organizației Națiunilor Unite și sunt tare bucuroasă că am fost martora unui asemenea moment. Urmează, în cadrul sesiunii plenare de mâine, să susțin Declarația de țară.

Până atunci, profit de faptul că mă aflu la Paris, pentru a mă întâlni, în această seară, cu profesorii români care predau în Franța cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească.

Sunt sigură că o astfel de întâlnire este cel mai bun context pentru a afla ce putem face pentru ca atât numărul școlilor în care se predă acest curs, cât și numărul copiilor care îl urmează să crească!”