Armata Romana: Importante Anunturi de ULTIMA ORA despre Militari, la ce Actiuni au Participat

Armata Romana Importante Anunturi ULTIMA ORA Militari Actiuni Participat

Armata Romana aduce in atentia tuturor romanilor, doua anunturi de ultima ora despre militarii tarii noastre, dar si actiunile la care au participat acestia, in primul rand discutand despre Gheparzii de Fier, care au revenit in tara astazi, ei revenind in urma desfasurarii unei misiuni in Polonia, ca parte a misiunilor NATO.

ARmata Romana aduce deasemenea in atentie inclusiv ceea ce au facut recrutii romani in cursul zilelor trecute, ca parte a misiunilor la care participa in tara noastra, cu detalii suplimentare disponibile mai jos, alte actiuni importante fiind cel mai probabil pregatite pentru viitor.

“Rotația a XII-a “GHEPARZII DE FIER” a revenit în țară! Astăzi, 09 noiembrie, la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești”, a avut loc ceremonia militară și religioasă, organizată cu ocazia repatrierii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a XIII-a, care a participat în Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al NATO.

Timp de șase luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „GHEPARZII DE FIER” din cadrul Batalionului 348 Apărare Antiaeriană “DOBROGEA” au participat, sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al NATO.

In conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia. Artileriștii antiaerieni dobrogeni s-au antrenat intens alături de aliați, demonstrând un nivel înalt de profesionalism. Un moment important al ceremoniei a fost cel al acordării de distincții militarilor care s-au remarcat pe timpul executării misiunii, sub privirile emoționate ale membrilor familiei.

Zilele trecute, militarii din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal au purtat cu mândrie drapelul României și steagul de identificare al unității până în vârful Gjeravica din Munții Prokletije, cel mai înalt vârf montan din regiunea Kosovo (2.656 m). Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal este o structură din compunerea Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”.

Luna trecută, la solicitarea comandantului suprem aliat în Europa și după aprobarea Consiliului Nord Atlantic, o companie din cadrul batalionului a fost nominalizată să participe la misiunea NATO KFOR din regiunea Balcanilor de Vest. Compania românească face parte din rezerva strategică de forțe, alături de alți militari aparținând Batalionului 1 al Regimentului Regal ,,Princess of Wales” din Marea Britanie. Misiunea lor este de a asigura un mediu de securitate sigur şi stabil, precum și libertatea de mișcare pentru toți cetățenii de aici, în conformitate cu Rezoluţia 1244 a Consiliului de Securitate al ONU.”