Romania se Bucura de Sprijinul Germaniei, Spaniei, Danemarcei, pentru Aderare la Schengen

Romania Bucura Sprijinul Germaniei Spaniei Danemarcei Aderare Schengen

Romania se bucura de sprijinul Germaniei, Spaniei si Danemarcei, cand vine vorba despre aderarea la Schengen, iar asta pentru ca Marcel Ciolacu a confirmat in mod oficial intalnirile pe care le-a avut cu premierii acestor tari, discutand inclusiv marea blocata pe care Austria si Karl Nehammer o impun de foarte multi ani de zile.

Romania are nevoie ca Spania sa puna pe agenda urmatorului Consiliu JAI dosarul de aderare la Schengen, iar Germania si Danemarca ar trebui sa voteze cu DA, asa cum au facut-o si in decembrie 2022, in ciuda refuzului Austriei, insa separat de acestea, chiar daca Olanda nu se opune aderarii, trebuie convinsa sa accepte Bulgaria.

Romania inca mai are foarte multe obstacole de depasit inainte ca aderarea la Schengen sa fie sigura, insa Guvernul Romaniei continua eforturile pentru a obtine acest obiectiv extrem de important, unul pe care multe alte guverne au incercat sa-l duca la indeplinire, insa iata ca abia acum ar urma sa-l vede intr-un final atins, daca vom avea sustinerea promisa.

“Liderii social-democrați din toată Europa au aprobat astăzi o #rezoluție în care este menționat și sprijinul pentru aderarea imediată a României la spațiul Schengen. Familia social-democraților europeni a fost cea mai fermă și puternică susținătoare a României la nivel european.

Mi-aș fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel #România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda și cel de dreapta din Austria au blocat aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Nu este prea târziu să își schimbe opinia și voi face tot ce îmi va sta în putință pentru a-i convinge de #dreptul României de a fi în zona de liberă circulație! spune Marcel Ciolacu.”