Austria: Noua Lovitura din Interior pentru Karl Nehammer pentru Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Noua Lovitura Interior Karl Nehammer Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria este singura tara din Spatiul Schengen care se opune aderarii Romaniei la ora actuala, iar Karl Nehammer este in spatele acestei decizii importante, insa o lovitura noua venita chiar din interiorul statului austriac ne arata ca nu toti cei de la conducere impartasesc ideile cancelarului de la Viena, asa cum este si normal, pana la urma.

Austria nu e chiar 100% impotriva aderarii Romaniei la Schengen, iar acest lucru a fost evidentiat chiar de catre presedintele Alexander Van der Bellen, care afirma ca Ungaria este principala problema cand vine vorba despre migrantii care ajung pe teritoriul tarii sale si nu Romania, asa cum s-a mai spus in trecut, dar Karl Nehammer are agenda proprie si actiuneaza cum vrea.

Austria continua sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, atat timp cat Karl Nehammer este premierul tarii, iar in ciuda afirmatiilor lui Van der Bellen, e improbabil ca ceva sa se schimbe in bine prea curand, mai ales ca puterea presedintelui asupra cancelarului este foarte limitata, deci nu-l poate forta sa-si schimbe opiniile privind situatia actuala legata de problema noastra.

“Totuși, acești migranți nu vin din Bulgaria și România, ci din Ungaria. Cred că guvernul ar trebui să-și protejeze mai bine interesele investiționale și nu numai în sectorul financiar. Să adaug că zeci de mii de românce lucrează în țara noastră și au grijă de bătrâni și bolnavi non-stop.”