Fâșia Gaza: Cererile de Ultimă Oră ale Familiilor Ostatecilor Israelieni

Fâșia Gaza Cererile de Ultimă Oră ale Familiilor Ostatecilor Israelieni

Familii ale ostaticilor reținuți de Hamas în Gaza au cerut Prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu și guvernului său să depună mai multe eforturi pentru a aduce acasă ostaticii și persoanele dispărute. „Așteptăm ca guvernul israelian să îndeplinească contractul de bază care a fost încălcat.

Am plătit deja prețul pe 7 octombrie, acum este rândul vostru”, a declarat un comunicat de presă al sediului Forumului Familiilor Ostaticilor și Persoanelor Dispărute.

Familiile ostaticilor au organizat un miting sâmbătă în Tel Aviv, Israel, la care a participat și fostul președinte israelian Reuven Rivlin. Peste 200 de ostatici au fost luați în Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie. Familii cer comunității internaționale și Crucii Roșii să asigure asistență medicală pentru ostatici, „așa cum fac pentru Hamas”, a spus comunicatul.

„Membrii familiilor noastre sunt închiși sub pământ în Gaza. Aduceți-i acasă acum”, a declarat comunicatul. „Două sute treizeci și nouă de persoane nevinovate au adormit în noaptea de 6 octombrie și în mai puțin de 24 de ore am pierdut orice contact cu ei, fără o picătură de informație.

Unde este Crucea Roșie, organizația care ar trebui să se ocupe de drepturile omului? De ce nu au cerut să vadă condiția copiilor”, a spus Maayan Zin, mama lui Dafna (15 ani) și Ella (8 ani) care au fost răpiți din Kibbutz Nahal Oz în Israel cu tatăl lor.

Noam Perry, al cărui tată în vârstă de 79 de ani, Haim Perry, a fost luat de acasă din Kibbutz Nir Oz în Israel, a spus că nu poate fi vindecare până la eliberarea tuturor ostaticilor. „Ostaticii în viață pot fi încă returnați și nu trebuie să ne oprim până când nu vin acasă.

Tatăl meu este în viață și numai Dumnezeu știe cum rezistă în tunelurile subterane la vârsta de 80 de ani. Ei așteaptă să îi salvăm. Așteptăm ca prim-ministrul să îndeplinească cel mai de bază contract pe care îl are cu cetățenii Israelului care a fost încălcat”, a spus Perry.

Rivlin a declarat că se alătură familiilor în cererea de a aduce acasă toți ostaticii și a îndemnat liderii mondiali să obțină informații și să acționeze în toate arenele pentru a elibera ostaticii.

Fostul președinte a spus că a contactat și el Crucea Roșie săptămâna aceasta și i-a întrebat: „Cum ar trebui să răspundem cererii voastre de a furniza ajutor umanitar în Gaza când nu obligați Hamas să vă permită să vizitați toți ostaticii?”

Orly Gilboa, mama Danielei Gilboa, în vârstă de 19 ani, care a fost răpită de la o petrecere în Re’im, Israel, a spus: „Am terminat etapa de îmbrățișări și empatie. Vreau să văd acțiuni care să-mi aducă acasă fiica și restul ostaticilor acum.”