Armata Romana: Noi Informări de Ultimă Ora privind Acțiunile Militarilor din Țară

Armata Romana Noi Informări Ultimă Ora Acțiunile Militarilor Țară

În luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” din Armata Română, format din membri ai Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”, a participat la exercițiul multinațional „Wawel Dragon” în Polonia.

Acest exercițiu, ce include trageri de luptă reale, se desfășoară în poligonul South Hills și are ca scop antrenarea și creșterea interoperabilității structurilor din cadrul grupurilor de luptă NATO, din care fac parte și aliați americani, britanici, croați și polonezi.

Detașamentul, coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, își propune să consolideze prezența NATO în flancul Nord-Estic al Alianței, conform deciziilor Summit-ului NATO de la Varșovia din 2016.

Pe alt front, spiritul de sacrificiu și curajul veteranilor români au fost sărbătorite la Curtea de Argeș în cadrul celei de-a cincea ediții a Duatlonului Regal Invictus, desfășurat pe 11 noiembrie.

Acest eveniment sportiv, care a avut ca invitați de onoare pe Alteța Sa Regală Principele Radu și generalul-locotenent Corneliu Postu, a adunat participanți militari și civili din întreaga țară. Ziua a început cu o ceremonie emoționantă dedicată camarazilor căzuți în misiune, organizată de Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”.

În paralel cu competiția sportivă, participanții au avut oportunitatea de a se familiariza cu tehnici de prim ajutor în cadrul unui atelier coordonat de Statul Major al Forțelor Terestre. Mai mult, membrii echipei Invictus România, formată din militari răniți în misiune, au oferit lecții de tir cu arcul și ciclism.

Chiar dacă vremea a fost capricioasă, peste 300 de persoane, inclusiv copii și adulți, au participat cu entuziasm la cele patru probe sportive, arătând un spirit de camaraderie impresionant. Fiecare participant a plecat acasă nu doar cu amintiri prețioase, dar și cu medalia de învingător, un simbol al determinării și rezilienței.

Aceste două evenimente subliniază angajamentul și versatilitatea Armatei Române, atât în cadrul misiunilor internaționale, cât și în promovarea valorilor de camaraderie și respect pentru eroii națiunii.