iPhone 16 Urmează să fie Lansat cu Schimbări pentru Structura Interna

iPhone 16 Lansat Schimbări Structura Interna

Apple se pregătește să aducă o schimbare majoră în sistemele termice ale smartphone-urilor sale, cu lansarea iPhone 16. Potrivit informațiilor oferite de leakerul cunoscut sub numele de “Kosutami”, noul iPhone 16 va include un sistem termic avansat pentru a reduce supraîncălzirea.

Într-o postare recentă pe X (fostul Twitter), Kosutami a explicat că Apple lucrează la un sistem termic din grafen pentru seria iPhone 16. Mai mult, modelele iPhone 16 Pro ar putea include carcase metalice pentru baterii, ca măsură suplimentară împotriva supraîncălzirii.

Această mișcare pare să fie un răspuns la problemele de supraîncălzire întâmpinate frecvent de utilizatorii iPhone 15 Pro, probleme pe care Apple le-a adresat printr-un update software la începutul acestui an.

iPhone 16 nu ar avea probleme cu supraîncălzirea

Grafenul, cunoscut pentru conductivitatea sa termică superioară chiar și cuprului, care este folosit în prezent în dissipatoarele de căldură ale iPhone, reprezintă o direcție promițătoare pentru Apple.

Compania a manifestat interesul pentru utilizarea grafenului în gestionarea termică a dispozitivelor portabile de ceva timp, depunând brevete legate de explorarea acestui material pentru disiparea căldurii.

De asemenea, Apple a efectuat o tranziție similară pentru Apple Watch, schimbând carcasele bateriei din folie neagră în carcase metalice începând cu Seria 7. Astfel, o schimbare echivalentă pentru iPhone nu doar că este plauzibilă, dar și așteptată.

Cu noul iPhone 16, Apple pare să se angajeze într-o evoluție semnificativă a tehnologiei, promițând o experiență de utilizare îmbunătățită și mai puține griji legate de supraîncălzire. Așteptările sunt mari, iar fanii Apple sunt nerăbdători să vadă cum aceste inovații vor influența performanța și fiabilitatea noului iPhone 16.