Austria: Karl Nehammer Tinta unei Lovituri dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer Tinta LOVITURI ULTIMA ORA Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria ramane in centrul atentiei romanilor, dupa ce Karl Nehammer a devenit tinta unei lovituri extrem de dure, venita chiar din interiorul tarii sale, iar asta pentru ca presedintele Alexander Van der Bellen critica serios decizia guvernului sau de a bloca aderarea Romaniei la Schengen si motivele care au stat in spatele ei.

Austria isi mentine veto-ul impotriva aderarii Romaniei la Schengen in 2023, iar Karl Nehammer a spus foarte clar ca nu intentioneaza sa renunte la el, mai ales ca asta ar insemna sa recunoasca faptul ca a gresit de la bun inceput cu aplicarea lui, chiar daca numarul migrantilor ilegali care ajung in tara in aceasta perioada continua sa fie redus.

Austria este impartita cand vine vorba despre aderarea Romaniei la Schengen, presedintele fiind de acord, Karl Nehammer fiind impotriva, iar in tara lucrurile sunt cam la fel, multi neavand cum sa justifice asta, dar cu toate acestea, cancelarul de la Viena va continua sa blocheze aderarea, atat timp cat are de castigat din punct de vedere politic.

“În momentul în care guvernul federal austriac a zis nu pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, eu, în calitate de președinte, nu am fost de acord cu acea decizie. Eu nu am văzut niciun motiv pentru blocarea României și Bulgariei la Schengen, în condițiile în care sistemul oricum nu funcționează.

Întrebarea este vastă, iar una dintre probleme ar fi cum ar putea fi controlat fluxul de persoane care fie caută un loc de muncă sau azil în una dintre țări. Cu toate acestea, în opinia mea, acest lucru nu are nicio treabă cu Schengen. Consider că decizia guvernului federal austriac a fost una greșită.”