Germania: Anunt Oficial de Ultima Ora cu Masuri privind Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Anunt Oficial Ultima Ora Masuri Aderarea Romaniei Schengen

Germania, una dintre cele mai importante si puternice tari ale Uniunii Europene a facut un anunt extrem de important cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, ministrul sau de externe, Annalena Baerbock cerandu-le celorlalte tari din cadrul sistemului sa permita intrarea tarii noastre, si a celei vecine, cat se poate de curand, din anul 2023.

Germania este o sustinatoare a aderarii Romaniei la Schengen, dar si a Bulgariei, insa pana in momentul de fata eforturile sale n-au adus vreun rezultat clar, Karl Nehammer refuzand fara echivoc sa permita intrarea vreuneia in sistem si motivand totul cu problema migratiei din Europa, una care are sanse mici de rezolvare in perioada imediata, din pacate pentru noi.

Germania poate exercita o presiune uriasa pentru a ajuta Romania sa adere la Schengen, chiar si in 2023, insa ramane de vazut in ce masura executivul de la Berlin se va folosi de puterea sa pentru a forta mana lui Karl Nehammer, mai ales ca si Olanda refuza sa accepte Bulgaria, deci trebuie convinse doua guverne importante sa permita extinderea sistemului, iar acum ele nu vor.

“Noi, ca UE, trebuie să ne ținem de cuvânt. Acest lucru ar face doar jocul Rusiei, care încearcă să destabilizeze întreaga regiune. Noi, în calitate de UE, trebuie să recunoaștem eforturile de reformă ale țărilor candidate și să facem împreună următorii pași promiși.

Bulgaria și România au muncit din greu în acest sens. Iar acum este rândul țărilor din spațiul Schengen să se țină de cuvânt și să accepte cele două țări. Integrarea europeană a țărilor candidate este o oportunitate pentru Europa pentru a face față provocărilor geopolitice, pentru a aduce securitate și beneficii cetățenilor.”