Israel și Hezbollah Continuă Luptele Intense la Granița cu Liban

Israel și Hezbollah Continuă Luptele Intense la Granița cu Liban

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) și Hezbollah au declarat că au schimbat focuri intense la granița dintre Israel și Liban, incluzând utilizarea de către Hezbollah a rachetelor puternice Borkan împotriva Israelului.

Agenția Națională de Știri din Liban (NNA) a raportat că Hezbollah a efectuat 10 atacuri asupra pozițiilor israeliene de la miezul nopții, ora locală, iar Israelul a efectuat 15 lovituri individuale, incluzând artilerie, drone și elicoptere în sudul Libanului împotriva țintelor Hezbollah.

Printre aceste atacuri, NNA a menționat două lovituri în sectorul estic al sudului Libanului, un atac cu dronă israeliană asupra unei case din Al-Khiyam și bombardamentul cu artilerie israeliană asupra Mays Al-Jabal.

Nici NNA, nici IDF nu au raportat dacă au existat victime în urma acestor atacuri transfrontaliere.

Hezbollah a lansat patru rachete Borkan asupra cazarmei Braneit luni dimineața, declarând că aceasta este centrul de comandă al Diviziei 91 a IDF. În ultimul său discurs, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a spus că racheta Borkan poartă între 300 și 500 de kilograme (aproximativ 661 până la 1,102 de lire) de explozivi.

În plus, Hezbollah a declarat că a folosit trei drone de atac și artilerie pentru a ținti o adunare de soldați israelieni la vest de Kiryat Shmona. Grupul a spus, de asemenea, că a lansat rachete și artilerie pentru a ținti infanteria militară israeliană în Mothalath al-Tayhat și că a atacat mai multe posturi militare israeliene în sectoarele estic, central și vestic ale frontierei.

Într-o declarație emisă luni, IDF a spus: „O celulă teroristă a încercat să lanseze rachete antitanc în zona Marwahin din Liban. IDF a lovit celula. În plus, ca răspuns la lansările către teritoriul israelian de mai devreme, tancurile IDF, un avion de luptă și un elicopter au lovit infrastructura teroristă Hezbollah din Liban.”

IDF a adăugat: „Au fost identificate 25 de lansări din Liban către mai multe locații adiacente frontierei. Sistemul de Apărare Aeriană al IDF a interceptat o serie de lansări și restul au căzut în zone deschise. De asemenea, trei UAV-uri au fost identificate lovind adiacent unui post IDF. Nu au fost raportate răniri.”

IDF a spus că a lovit sursele lansărilor Hezbollah.