Ministrul Apararii: Actiunea foarte importanta pentru Armata Romana, Anuntul privind Militarii

Ministrul Apararii Actiunea importanta Armata Romana Anuntul Militarii

Ministrul Apararii anunta in mod oficial o actiune de ultima ora, extrem de importanta pentru Armata Romana, dar si militarii tarii, iar asta deoarece in atentia oamenilor este adusa o vizita pe care Angel Tîlvăr a facut-o in Kosovo, pentru a-i vizita pe militarii dislocati in cadrul trupelor KFOR din regiune.

Ministrul Apararii ofera mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce a facut in cadrul acestei vizite foarte importante, iar asta pentru ca el a laudat soldatii romani care sunt prezenti in Kosovo, totul in contextul in care Romania este una dintre tarile care trimite de ani de zile militari in cadrul misiunii SACEUR.

“I-am vizitat, astăzi, pe militarii români dislocați în Pristina, în cadrul operației NATO KFOR, și pe cei din baza Camp Bondsteel, unde își desfășoară activitatea aproape 160 de militari români, inclusiv cei din compania de infanterie din rezerva strategică la dispoziția SACEUR. Din anul 2000, când am început executarea misiunilor în Kosovo, România este un contributor constant la eforturile de menținere a păcii în această zonă.

Vom rămâne în continuare angajați în acest proces, atât timp cât va fi necesar, pentru că volatilitatea stării de securitate din Balcanii de Vest generează preocupări legitime și pentru consolidarea posturii de securitate națională. România nu are ambasadori mai buni și mai eficienți decât militarii români, cei care apără interesele de securitate în cele mai complexe teatre de operații din lume.

Faceți o treabă excelentă și, deși vi s-a mai spus, vreau să întăresc faptul că România nu are ambasadori mai buni și mai eficienți decât dumneavoastră, cei care ne apărați interesele de securitate în cele mai complexe teatre de operații din lume. În prima parte a vizitei, cei doi oficiali s-au întâlnit cu militarii care încadrează structurile române dislocate în baza KFOR de la Pristina.

Delegația oficială s-a deplasat apoi în Camp Bondsteel, bază în care își desfășoară activitatea aproape 160 de militari români, inclusiv cei din compania de infanterie din rezerva strategică la dispoziția SACEUR, dislocată în Kosovo la jumătatea lunii octombrie a acestui an. Ministrul Tîlvăr a apreciat rezultatele excelente raportate de echipele de comandă ale structurilor care desfășoară misiuni în teatrul de operații Kosovo.

Dar și aprecierile transmise de oficiali NATO cu privire la activitatea militarilor dislocați de România în misiuni internaționale. Ministrul apărării naționale a arătat că regiunea Balcanilor de Vest rămâne de importanță strategică pentru România și că țara noastră va rămâne angajată în procesul de menținere a păcii în Kosovo.”