Aderarea Romaniei la Schengen: Noi Presiuni la Bruxelles Impotriva lui Karl Nehammer si a Austriei

Aderarea Romaniei Schengen Noi Presiuni Bruxelles Impotriva Karl Nehammer Austriei

Aderarea Romaniei la Schengen este din nou in atentia Comisiei Europene, iar asta pentru ca la Bruxelles au avut loc noi discutii cu privire la situatia prin care trece tara noastra, europarlamentarul Victor Negrescu discutand cu presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, despre Karl Nehammer si refuzurile Austriei.

Aderarea Romaniei la Schengen depinde de permisiunea Austriei, iar cum in decembrie va avea loc un nou Consiliu JAI, in cadrul caruia ar trebui sa fie votat dosarul pentru aderare, iata ca inca se poarta negocieri pentru a-l convinge pe Karl Nehammer sa renunte la incapatanarea cu care refuza sa isi schimbe votul dat tarii noastre.

Aderarea Romaniei la Schengen este sustinuta de catre multe state, iar inclusiv in cadrul marilor “familii” politice europene se discuta situatia tarii noastre, dar foarte multe depind de felul in care Karl Nehammer se va lasa influentat, sau nu, de ceea ce ii cer colegii din partidele europene din care acesta face parte.

“Intensificăm acțiunile pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen. Am discutat cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, un susținător al aderării României la spațiul Schengen, despre perspectivele viitorului Consiliu JAI, care va avea loc peste câteva săptămâni și despre stadiul negocierilor purtate la nivel înalt, inclusiv la nivelul familiei politice de dreapta din care face parte cancelarul austriac.

Am ținut să îi mulțumesc pentru eforturile depuse și totodată să discutăm despre opțiunile pe care le poate avea România în cazul exercitării unui nou veto de către guvernul de dreapta din Austria. Am solicitat suport, astfel încât Parlamentul European să sprijine România, în eventualitatea unui nou refuz, să ne cerem drepturile chiar și la Curtea de Justiție a UE. afirma Victor Negrescu.”