Romania Lupta pentru Aderarea la Schengen, Anunt de Ultima Ora al lui Marcel Ciolacu

Romania Lupta Aderarea Schengen Anunt Ultima Ora Marcel Ciolacu

Romania lupta pentru aderarea la Schengen in momentul de fata, iar un anunt de ultima ora facut de catre premierul Marcel Ciolacu ne anunta ca Guvernul de la Bucuresti este dispus sa atace o eventuala decizie a lui Karl Nehammer de a vota din nou impotriva dosarului pentru ca tara noastra sa faca in sfarsit parte din acest sistem.

Romania ar putea avea sanse de 50% pentru aderare la Schengen, daca este sa ne luam dupa Marcel Ciolacu, presedintele PSD avand o parere complet diferita fata de cea a europarlamentarului Victor Negrescu, care afirma ca sansele sunt mici in momentul de fata, pentru ca Austria e impotriva noastra, iar Olanda impotriva Bulgariei.

Romania nu se va lasa totusi foarte usor si va incerca sa castige dreptul de a intra in Schengen, insa ramane de vazut daca presiunea care ar urma sa fie pusa pe Karl Nehammer in cursul saptamanilor urmatoare isi va produce efectele, pana la consiliul JAI din cursul lunii decembrie, unul asteptat cu foarte mare interes.

“Îmi doresc foarte mult. Încerc să mă coordonez cu ministrul Predoiu, cu doamna ministru de Externe. Am o comunicare și ne coordonăm cu președintle României, pentru că dumnealui reprezintă România la Consiliul European. Nu prim-ministrul. E o decizie a CCR care se respectă. Și o să ne luptăm până în ultimul momen.

50%-50% sunt sansele. Dacă ar fi fost și România singură, dar și Bulgaria singură, iar deciziile luate pentru fiecare în parte, cred că ar fi fost mai ușoară abordarea. În primul rând trebuie să voteze. Categoric, da. Dacă votează împotrivă, categoric da. Am și anunțat și la Comisie, pe cancelarul Olaf Scholz, pe premierul Pedro Sanchez.”