Posta Romana te-a Avertizat, Cat de Rapid poti Ramane fara Bani

Posta Romana Avertizat Cat Rapid Ramane fara Bani

Posta Romana a decis sa emita o avertizare extrem de serioasa pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece in atentia oamenilor este adus de indata faptul ca la ora actuala este derulata in Romania o noua campanie de tip phishing, menita sa fure datele personale ale oamenilor, dar si banii.


Ne confruntăm cu un nou val de acțiuni de phishing, în care este folosit numele Poștei Române. Totul se întâmplă prin intermediul unor SMS-uri, ce sunt transmise, în mod fals, ca și cum ar veni din partea Poștei Române.

Astfel, cetățenii primesc SMS-uri sau mesaje care conțin un link, iar numele posta-romana este scris greșit – fie cu litere dublate, fie cu alta terminație în loc de .ro. Toate aceste mesaje, primite pe telefon sau prin e-mail sunt false, sunt phishing-uri, aveți grijă și nu le accesați, ca să nu rămâneți fără bani pe card!

IMPORTANT. Noi nu solicităm clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale.

SMS-urile reale trimise de Poșta Română sunt strict informative (de pildă: “coletul intern (…) este livrat astăzi, in intervalul orar 09:00 – 15.00. Telefon curier: (…) și este semnat CNPR).”

𝐂𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭̦𝐢 𝐮𝐧 𝐦𝐞𝐬𝐚𝐣 𝐬𝐮𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭:

  • În primul rând, nu acționați impulsiv. Citiți de mai multe ori orice mesaj care vă ridică suspiciuni,
  • Nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam,
  • Nu accesați link-ul,
  • Faceți sesizare la Directoratul National pentru Securitate Cibernetica,
  • Verificați corectitudinea denumirii Companiei; o singură literă sau semn greșit este dovada că respectivul mesaj reprezintă o tentativă de fraudă cibernetică.