ENEL: Probleme Mari in Romania din Cauza Zapezii si a Viscolului, Masuri pentru Clienti

enel zapada

ENEL, unul dintre grupurile cele mai mari de telecomunicatii din Romania, aduce in atentia romanilor din intreaga tara problemele majore cu care s-au confruntat tehnicienii sai in rezolvarea avariilor care au aparut in zonele afectate de viscol si zapada.

ENEL confirma faptul ca zeci de mii de clienti care au ramas fara electricitate, au avut problemele remediate pana la ora 18:00 a acestei zile, insa exista alti zeci de mii de clienti care inca au ramas fara curent electric in mai multe judete ale tarii, situatia ramanand in continuare dificila.

ENEL: Probleme Mari in Romania din Cauza Zapezii si a Viscolului, Masuri pentru Clienti

Până la ora 18, am reușit să remediem avarii și să reluăm alimentarea cu energie electrică pentru încă aproximativ 50.000 de clienți. Echipele noastre din teren intervin în continuare pentru remedierea defectelor care afectează circa 80.000 clienți din 143 de localități, din care 61 de localități în județul Constanța, 39 în Tulcea, 30 în Călărași și 13 în Ialomița.

Am instalat 9 grupuri electrogene de mare capacitate, pentru a relua alimentarea clienților din localitățile Negru Vodă, Ovidiu și Medgidia din județul Constanța, Fetești din județul Ialomița (2 grupuri) și alte 4 pentru alimentarea pompelor de apă în județul Constanța.

Lucrăm în condiții de iarnă, iar accesul în multe zone este dificil din cauza zăpezii și noroiului, dar vă asigurăm că vom ajunge în toate zonele în care încă sunt avarii.

Alți aproximativ 20.000 de clienți din județele Constanța, Călărași, Tulcea și Ialomița au fost realimentați cu energie electrică pe parcursul nopții și în cursul acestei dimineți. În zonele unde situația rețelei a permis din punct de vedere al condițiilor de siguranță au fost montate grupuri electrogene de mare capacitate.

Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 10:00 alimentarea era întreruptă pentru 130.000 clienți din 162 de localități, din care 61 de localități în județul Constanța, 46 în Tulcea, 34 în Călărași și 21 în Ialomița.