Austria: Intelegerea de ULTIMA ORA din Ungaria, Masuri ce Implica Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Intelegerea ULTIMA ORA Ungaria Masuri Implica Aderarea Romaniei Schengen

Austria confirma prin ministrul de interne, Gerhard Karner, o serie de masuri foarte importante, care au fost decise in cadrul unei intalniri care a avut loc in Ungaria, la Szeged, acolo avand loc o intalnire intre oficialul austriac cu omologii din Germania, Cehia, Polonia sau Ungaria, iar aderarea Romaniei la Schengen poate fi ajutata.

Austria si-a cam impus ideile privind protejarea mai “energica” a frontierelor externe ale spatiului Schengen, dar si cele privind cooperarea mai intensa pentru reducere amigratiei ilegale, inclusiv idei privind noul pact UE privind azilul fiind convenite intre participanti, aderarea Romaniei la Schengen putand beneficia de un mare “pas” inainte acum.

Austria s-a opus cu vehementa aderarii Romaniei la Schengen in ultimul an de zile, Karl Nehammer fiind in continuare impotriva acestui proces, insa poate ca lucrurile se vor schimba si multumita acestor decizii, care au fost dezbatute in Ungaria, iar Guvernul de la Bucuresti ar putea sa profite de bunavointa de cate dau dovada unele state europene.

“Cu cât frontiera externă a UE devine mai robustă – din punct de vedere tehnic și juridic, cu atât va fi mai mică presiunea asupra acestei frontiere. Ungaria este de acord că distribuirea celor care au dreptul la azil între țările UE („relocare”) este în prezent de neconceput. Compromisul UE în materie de azil este descris drept un pas important în direcția corectă.

In special procedurile accelerate la frontierele externe UE. La nivel de poliție, s-a convenit să se schimbe idei mai intens în viitor pentru a opri “oamenii mari” din spatele acestui lucru în zona criminalității de contrabandă. Austria a respins deja acuzațiile conform cărora a fost implicată indirect în așa-numitele respingeri de azilanti în Ungaria.”