Marcel Ciolacu: Grad Ridicat de Absorbtie al Fondurilor Europene pentru Romania

Marcel Ciolacu Grad Ridicat Absorbtie Fondurilor Europene Romania

Marcel Ciolacu anunta ca Romania are un grad foarte ridicat de absorbtie al fondurilor europene, premierul tarii afirmand ca ne situam pe locul 4 in Uniunea Europeana cand vine vorba despre fondurile europene din exercitiul financiar 2014 – 2020, care au fost absorbite.

Marcel Ciolacu spune ca aceasta este o premiera pentru Romania, iar la Bucuresti a venit Comisarul European pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, pentru a-i felicita pe guvernanti pentru realizarile din ultimii ani si absorbtia fondurilor puse la dispozitie de catre UE.

România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE.

Această premieră istorică a fost salutată astăzi la București de Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Doamna Comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităților administrative și să gândim pe mai departe programe de specializare economică și tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată.