Anuntul de Ultima Ora al Ministrului Apararii privind Armata Romana, pentru Toti Romanii

Anuntul Ultima Ora Ministrului Apararii Armata Romana Toti Romanii

Ministrul Apararii transmite un foarte important anunt de ultima ora privind Armata Romana, pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in cursul zilei de ieri Angel Tîlvăr a avut o intalnire cu ministrul pentru inzestrare din Marea Britanie, James Cartlidge, iar cu el a discutat despre dotarea fortelor armate romane.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce a discutat cu omologul din Marea Britanie, dar si despre cele doua nave vanatoare de mine, care urmeaza sa ajunga in dotarea Armatei Romane in cursul perioadei urmatoare, achizitiile fiind unele extrem de importante pentru tara noastra.

“În marja vizitei oficiale în Marea Britanie, m-am întâlnit cu ministrul de stat pentru înzestrare, James Cartlidge. Încurajăm companiile britanice să participe la procedurile de achiziții pentru dotarea forțelor armate ale României și să colaboreze cu industria de apărare din țara noastră. Este importantă, în acest context, achiziționarea a două nave vânătoare de mine din clasa Sandown.

Care vor asigura Forțelor Navale Române o soluție de combatere eficientă a pericolului reprezentat de minele marine aflate în derivă în Marea Neagră. Prima dintre cele două nave, vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, urmează să sosească în țară în scurt timp. La discuție au participat şeful Direcției Generale pentru Armamente.

General-locotenent Teodor Incicaş şi șeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait. În contextul amplului proces de modernizare a forțelor armate române, ministrul Apărării a avut un schimb de opinii pe marginea oportunităților, dar şi provocărilor care stau în fața industriilor naționale de apărare, în contextul de securitate generat de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina.

Oficialul român a reamintit că Guvernul României alocă din acest an 2,5% din PIB pentru bugetul apărării, ceea ce asigură accelerarea programelor esențiale de înzestrare și, totodată, creează oportunități de implicare a industriei naționale de apărare în procesele de dotare a Armatei României cu echipamente de înaltă tehnologie și de asigurare a mentenanței acestora.

Agenda delegației conduse de ministrul apărării naționale a inclus și o deplasare în portul Portsmouth, din sudul Regatului Unit, unde a vizitat portavionul HMS Queen Elisabeth și unde a avut, împreună cu membrii delegatiei MApN, o întrevedere cu reprezentanții principalelor companii din industria navală de apărare din Mare Britanie. Pe parcursul discuțiilor, au fost prezentate echipamente specifice forțelor navale. afirma Angel Tîlvăr si MApN.”