Austria: Gerhard Karner si Deciziile de ULTIMA ORA cu Germania, Aderarea Romaniei la Schengen in Joc

Austria Gerhard Karner Deciziile ULTIMA ORA Germania Aderarea Romaniei Schengen Joc

Austria, prin ministrul de interne Gehard Karner, anunta o serie de noi decizii de ultima ora impreuna cu Germania si tarile din pactul de la Visegrad, hotararile avand in centru marea problema a migratiei ilegale, iar aderarea Romaniei la Schengen este in joc, mai ales ca guvernul de la Viena ar putea sa-si schimbe veto-ul din decembrie 2022.

Austria vrea sa colaboreze mai strans cu tarile de origine ale migrantilor care incearca sa intre ilegal in Uniunea Europeana, iar asta pentru ca de acolo poate fi oprit fenomenul, conform lui Gerhard Karner, tarile din Africa de Nord fiind vizate, iar daca masurile vor avea succes, atunci aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi grabita, poate in 2024.

Austria cere deasemenea oprirea misiunilor de salvare a migrantilor care incearca sa ajunga ilegal in Uniunea Europeana pe calea marii, asa cum o fac si alte state, totul pentru a reduce presiunea nu doar pe Schengen, ci si pe sistemele nationale de asigurari sociale, insa e nevoie de o cooperare mult mai stransa in UE pentru ca asta sa se intample.

“Pentru a reduce presiunea asupra frontierei externe a UE și a migrației ilegale în interiorul Europei, este necesar să se lucreze îndeaproape cu țările de origine și de tranzit. Trebuie să împiedicăm oamenii să cadă în mâinile contrabandiștilor și să facă călătoria periculoasă și adesea fatală către Europa.

Prin urmare, trebuie să sprijinim statele din Africa de Nord în protecția frontierelor și în eforturile lor de a preveni plecarea bărcilor de contrabandist. Este nevoie de securitate continentală, nu de salvare pe mare. Austria dorește să colaboreze și mai strâns cu V4 și Germania pentru a combate contrabanda. afirma Gerhard Karner.”