Qatar Anunta Posibila Extindere a Armistitiului dintre Israel si Hamas

Qatar Anunta Posibila Extindere a Armistitiului dintre Israel si Hamas

Qatarul se arată “foarte optimist” în legătură cu posibilitatea extinderii armistițiului dintre Israel și Hamas, urmând anunțul așteptat privind eliberarea celui de-al șaselea set de ostatici, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe pentru CNN.

Mediatorii internaționali au încurajat extinderea acordului, pe măsură ce armistițiul dintre părțile beligerante a intrat în ultima sa zi miercuri.

Vorbind cu Kaitlan Collins de la CNN, purtătorul de cuvânt Majed Al-Ansari a spus: “Sperăm că în câteva ore vom avea eliberarea ultimului lot [de ostatici] și, de asemenea, vom putea anunța o extensie.”

„Suntem foarte optimiști că vom avea vești bune de împărtășit astăzi,” a adăugat el.

Menționând că negocierile sunt în curs de desfășurare, Al-Ansari a adăugat că orice nouă extensie ar fi sub aceleași parametri ca acordurile anterioare. Când a fost solicitat pentru detalii privind condițiile și siguranța ostaticilor rămași, Al-Ansari a menționat că negocierile se desfășoară într-un “mediu pozitiv”, subliniind că “discutăm despre o zonă de război cu multe complicații la fața locului.”

El a menționat de asemenea că eliberarea bărbaților adulți și a soldaților Forțelor de Apărare Israeliane au fost subiecte de discuție și că aceștia ar putea fi eliberați în viitorul apropiat.

„Am prioritizat pe cei mai expuși riscului dintre ostatici, în special femeile și copiii care sunt de cea mai mare importanță. Ne îndreptăm către eliberarea bărbaților civili și apoi avem discuții mai lungi privind soldații [IDF].”