Cod PORTOCALIU ANM cu ATENTIONAREA Meteorologica de ULTIMA ORA pentru Romania pe 30 Noiembrie 2023

Cod PORTOCALIU ANM ATENTIONAREA Meteorologica ULTIMA ORA Romania 30 Noiembrie 2023

Codul portocaliu al ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, cu o atentionare meteorologica de ultima ora pentru Romania pe 30 noiembrie 2023, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa despre care ar trebui sa stim.

ANM explica mai jos faptul ca in regiunile de mai jos urmeaza sa intalnim ploi in cantitati de pana la 80 l/mp, insotite de vant care poate ajunge la viteze de pana la 100 km/h, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00.

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă.

Zone afectate: județul Maramureș și zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare.

În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00.

Fenomene vizate: cantități moderate de apă, intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă.Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.