Armata Romana: Anunt de ULTIMA ORA privind Militarii, Schimbare Majora la Fortele Aeriene

Armata Romana Anunt ULTIMA ORA Militarii Schimbare Majora Fortele Aeriene

Armata Romana transmite in mod oficial un anunt de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, militarii fiind in centrul atentiei, iar asta pentru ca MApN vorbeste despre Batalionul 53 Comando, care se afla intr-o continua transformare si evolutie de 33 de ani de zile, mai multe detalii fiind disponibile mai jos.

Armata Romana aduce deasemenea in atentia a milioane de romani faptul ca a fost realizata o schimbare de comanda la Fortele Aeriene Romane, Seful Statului Major fiind trecut in rezerva in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Bucuresti, iar mai multe detalii cu privire la tot aveti listate mai jos acum.

“Batalionul 53 Comando ,, Smaranda Brăescu” – 33 de ani de continuă transformare şi evoluţie! Subunitate de paraşutişti care a trecut prin numeroase procese de transformare, Batalionul 53 Comando reprezintă cu mândrie Forţele pentru Operaţii Speciale, fiind singura structură de acest tip din Armata României. Batalionul 53 Comando ,, Smaranda Brăescu” este încadrat cu luptători atent selecționați și antrenați, astfel încât să facă față efortului fizic și psihic prelungit.

In medii solicitante, aceștia fiind capabili să opereze în condiții ostile. Modalitatea de operare a structurilor comando presupune inserție terestră, aeriană și în mediul maritim. Ceremonie de trecere în rezervă a șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat miercuri, 29 noiembrie, la ceremonia organizată cu prilejul trecerii în rezervă a generalului-locotenent Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

„În cei șase ani de mandat la comanda Forțelor Aeriene Române, acestea au făcut un salt important în domeniul modernizării și dotării cu tehnică de luptă. Completarea programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 cu escadrilele 2 și 3 și pregătirea tranziției către avioanele F-35, dotarea cu sisteme de rachete cu bătaie lungă Patriot, dezvoltarea radiolocației pe coordonate ultramoderne sunt doar câteva dintre succesele mandatului echipei conduse de generalul Pană.

La toate acestea se adaugă și importantele misiuni internaționale din Mali și din Țările Baltice, unde aripile românești au făcut istorie”, a subliniat ministrul apărării naționale. La rândul său, șeful Statului Major al Apărării a evidențiat, în intervenția sa, că a fost onorat să fie alături de generalul-locotenent Pană și în ultima sa zi de serviciu ca militar activ.

„În ultimii ani, a fost principalul meu partener din Forțele Aeriene. Sub semnul continuității pe palierul modernizării armatei, mandatul generalului Pană s-a subscris intereselor întăririi structurale a Forțelor Aeriene. I-am mulțumit pentru profesionalismul, devotamentul și angajamentul său, calități manifestate pe parcursul întregii sale cariere.”