Karl Nehammer: Lovitura DURA a Romaniei pentru Austria dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen

Karl Nehammer Lovitura DURA Romaniei Austria BLOCAREA Aderarii Schengen

Karl Nehammer este tinta unei lovituri dure reusite de catre Romania dupa blocarea aderarii la Schengen, de catre Austria prin veto-ul din decembrie 2022, iar asta pentru ca un nou raport coordonat de europarlamentarul roman Victor Negrescu, in Parlamentul European, deschide calea atacarii voturilor de veto din Consiile JAI viitoare.

Karl Nehammer s-a folosit de veto-ul Austriei pentru a bloca aderarea Romaniei la Schengen in decembrie 2022, insa daca Parlamentul European va adopta o legislatie noua in baza acestui raport, atunci Romania va putea ataca in viitor veto-urile date in Consiile JAI, pentru a le anula si a-si facilita aderarea la spatiul fara granite la frontierele interne.

Karl Nehammer a anuntat in 2023 in repetate randuri ca va vota cu veto pentru aderarea Romaniei la Schengen, inclusiv la Consiliul JAI de zilele viitoare, dar aderarea noastra nu va mai fi supusa votului, cel putin pana in 2024, asa ca ramane de vazut cum vor decurge lucrurile la voturile viitoarelor consilii JAI, cel mai probabil din 2024.

“Totodată, mecanismul de răspuns al Parlamentului European prevede atacarea la Curtea de Justiție a Uniunii Europene a deciziilor care contravin normelor europene putând să conducă inclusiv la anularea votului, măsură aplicabilă și în cazul unui eventual nou veto politic cu privire la aderarea țării noastre la zona de liberă circulație. Rezultatul obținut în Comisia pentru Afaceri Constituționale arată sprijinul de care beneficiază România în procesul de aderarea la spațiul Schengen.

Si transmite un mesaj puternic către liderii statelor membre privind necesitatea unui vot pozitiv pentru țara noastră. Comisia pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European a aprobat raportul cu 14 voturi pentru din 16 eurodeputați prezenți. Voturile împotrivă au aparținut unui eurodeputat PPE și unui eurodeputat anti-european.”