Austria: Masurile lui Gerhard Karner IMPORTANTE pentru Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Austria Masurile Gerhard Karner IMPORTANTE Aderarea Romaniei Spatiul Schengen

Austria a pus in aplicare o serie de masuri foarte importante, prin intermediul ministrului de interne Gerhard Karner, iar asta pentru ca Guvernul de la Viena a luat hotararea de a trimite politisti de frontiera in mai multe tari UE pentru reducerea fluxului de migranti catre tara, iar aderarea Romaniei la Spatiul Schengen este substantial ajutata, in final.

Austria a trimis peste 100 de politisti de frontiera in Serbia si Ungaria, impreuna cu Slovacia si Cehia, pentru a securiza granitele Spatiului Schengen si a impiedica intrarea ilegala a migrantilor, operatiunea in sine fiind una extrem de complexa si importanta, rezultatele fiind vizibile pentru guvernul de la Viena, care inregistreaza mai putine cereri de azil.

Austria incearca sa protejeze Spatiul Schengen de migratia ilegala, ceea ce ajuta extrem de mult Romania in scopul sau privind aderarea, insa chiar si in ciuda acestor masuri, Karl Nehammer refuza sa permita aderarea tarii noastre in spatiul fara controale la frontierele interne, iar nimeni nu stie pana cand se va intampla acest lucru, in final.

“Pentru a combate contrabandiştii inainte de a ajunge in Austria, poliţia austriacă este puternic implicată în Balcani. În prezent, 33 de ofițeri de poliție sprijină Serbia în asigurarea graniței cu Macedonia de Nord. În același timp, până la 70 de polițiști din Ungaria, împreună cu polițiști slovaci și cehi, efectuează controale la frontieră cu Serbia.

Verificări comune ale trenurilor sunt efectuate cu ofițeri de poliție germani și maghiari, iar aproximativ 40 de polițiști securizează zona graniței austriece cu Ungaria în „Operațiunea Fox”. Au fost în jur de 405.000 de rețineri de migranți ilegali în Balcani anul trecut. În acest an, autoritățile înregistrează o creștere de aproximativ opt procente.”