Ministerul Apararii: Noi Anunturi de ULTIM MOMENT pentru Romania privind Actiunile Importante

Ministerul Apararii Noi Anunturi ULTIM MOMENT Romania Actiunile Importante

Ministerul Apararii a facut noi anunturi de ultim moment pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia noastra, a tuturor, este adus ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu avioanele F-16 ale Turciei, care au ajuns in Romania pentru a proteja spatiul aerian al tarii, ca parte a misiunilor NATO.

Ministerul Apararii vorbeste mai jos si despre participare ala Berlin a secretarului de stat pentru politica de aparare, la o conferinta de securitate extrem de importanta, care a avut loc in Berlin la finalul lunii trecute, cu toate detaliile despre ea fiind disponibile mai jos pentru romanii interesati de tot.

“Patru aeronave F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Turce au aterizat joi, 30 noiembrie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Borcea. Detașamentul, format din aproximativ 80 de militari (piloți și personal tehnic) și patru aeronave F-16, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce. Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat, în perioada 29-30 noiembrie, la Berlin Security Conference.

Conferința de Securitate de la Berlin este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul securității și apărării, la nivel european, reunind speakeri de nivel înalt din domeniu. Tema ediției din acest an a fost “Europe and NATO – Boosting Resolve and Resilience”. În deschidere, au susținut discursuri introductive ministrul apărării din Germania, Boris Pistorius și ministrul apărării din Țările de Jos, Kajsa Ollongren.

Secretarul de stat român a fost speaker în cadrul sesiunii “HIGH-LEVEL INTERVIEW: The Southern Flank and Black Sea”, alături de Martinez Núñez, secretar general pentru politica de apărare în cadrul Ministerului Apărării din Spania și Siemtje Möller, secretar de stat parlamentar în cadrul Ministerului Federal al Apărării din Germania. În intervenția sa, demnitarul român a evidențiat importanța strategică a Mării Negre și necesitatea menținerii acestei regiuni în atenția colectivă.

“Ce se întâmplă în Marea Neagră, nu rămâne în Marea Neagră”, a subliniat oficialul român. Totodată, a arătat că există o multitudine de provocări la adresa securității regionale dar și europene provenind din Vecinătatea Sudică, fiind necesară o abordare de tip 360 de grade a amenințărilor. A evidențiat că România, ca aliat și partner responsabil, asigură o contribuție semnificativă la eforturile pentru menținerea stabilității și securității în Vecinătatea Sudică.”