Ministrul Energiei Anunta Masurile IMPORTANTE pentru Romania Puse in Aplicare pana Acum

Ministrul Energiei Anunta Masurile IMPORTANTE Romania Puse Aplicare Acum

Ministrul Energiei a anuntat masurile importante pe care le-a luat in Romania in perioada mandatului sau in fruntea ministerului, Sebastian Burduja facand o recapitulare prin care vrea sa le dovedeasca romanilor faptul ca este interesat sa puna in aplicare promisiunile facute inainte de a-si asuma functia.

Ministrul Energiei explica mai jos, punct cu punct, ceea ce a fost indeplinit pana in momentul de fata, insa desigur ca acestea sunt doar unele dintre masurile care vor fi aplicate in cadrul ministerului, Sebastian Burduja avand un plan mai amplu pe care vrea sa il duca la indeplinire in urmatoarea perioada.

“Ceea ce contează cu adevărat atunci când ești într-o funcție publică este să lași ceva în urma ta. Sunt destule zile în care poți să te întrebi dacă merită sacrificiul: orele lungi, nopțile albe, frustrarea luptelor cu morile de vânt din malaxorul unei birocrații adesea copleșitoare sau absurde. Cine crede că e suficient să ai bune intenții greșește, e nevoie de mult mai mult pentru a livra rezultate.

E nevoie de nervi tari, de anduranță, de o doză de idealism în a crede în viitorul acestei țări. O dată la câteva luni, mi-am făcut obiceiul să trag linie și să fac bilanțul. Apoi îl public. Este o chestiune de transparență, de responsabilitate și de respect față de dumneavoastră și, până la urmă, un lucru de bun simț. Regăsiți raportul de activitate în link în comentarii pentru raportul de mandat aferent perioadei iunie-noiembrie 2023.

Pe scurt: am păstrat prețurile la energie electrică și gaze plafonate pentru toți românii; am asigurat stocurile necesare pentru sezonul rece; am accelerat investițiile din fonduri europene, semnând contracte pentru proiecte în valoare de aproape 10 miliarde de euro; am relansat proiectul Tarnița-Lăpuștești; am accelerat programul civil nuclear românesc.

Am finalizat în timp record programul Electric Up 1 și ne pregătim de Electric Up 2; am repornit investiția în centrala pe gaz de la Iernut; am finalizat cu succes listarea Hidroelectrica, cea mai de succes listare din lume în acest moment; am salvat Complexul Energetic Valea Jiului; am finalizat prima variantă a PNIESC și am lansat Consiliul Onorific, în pregătirea Strategiei Naționale Energetice.

Și multe altele. Rezultatele se vor vedea în timp — nu atât pentru următoarele alegeri, cât pentru următoarele generații. Vă mulțumesc pentru susținerea constantă și pentru munca de echipă. Înainte, împreună! declara Sebastian Burduja.”