Avertizarea ANM Meteorologica de ULTIMA ORA in Romania pe 3 Decembrie 2023

Avertizarea ANM Meteorologica ULTIMA ORA Romania 3 Decembrie 2023

Avertizarea ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, meteorologica de ultima ora in Romania pe 3 decembrie 2023, ne aduce in atentia imediata o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, care ne vor afecta in cursul urmatoarelor ore, din pacate.

ANM explica mai jos faptul ca vorbim despre vant cu rafale de pana la 110 km/h, care va fi resimtit in zolene de mai jos, astfel ca in oricare am dori sa ne deplasam, trebuie sa fim foarte prudenti, ceea ce ar trebui sa ne arate cat de serioase sunt lucrurile in momentul actual.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 3 decembrie, ora 03 – 3 decembrie, ora 14.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: Carpații Orientali.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m vor fi rafale de 90…110 km/h.

Notă: Din această noapte vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.